razgovor ministra privrede i ambasadora južne koreje

Srbija i Južna Koreja mogu kroz zajedničke projekte da osnaže privrednu saradnju

BiznisSrbija

1.12.2022 19:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija i Južna Koreja mogu kroz zajedničke projekte da osnaže privrednu saradnju Srbija i Južna Koreja mogu kroz zajedničke projekte da osnaže privrednu saradnju
Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je u četvrtak, u razgovoru sa ambasadorom Južne Кoreje u Beogradu Đeung Lijem, da je privrednu saradnju dve... Srbija i Južna Koreja mogu kroz zajedničke projekte da osnaže privrednu saradnju

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je u četvrtak, u razgovoru sa ambasadorom Južne Кoreje u Beogradu Đeung Lijem, da je privrednu saradnju dve zemlje moguće osnažiti kroz zajedničke projekte u oblasti prehrambene industrije, energetike, informaciono-komunikacionih tehnologija, e-mobilnosti, kao i u oblasti digitalne transformacije.

„Treba da približimo naša dva naroda kroz veću ekonomsku saradnju, turističke potencijale i ugostiteljstvo. Želimo da više korejskih kompanija ulaže u Srbiju“, rekao je Basta, saopštilo je ministarstvo, prenela Beta.

Naglasio je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se olakša administrativni pristup južnokorejskim kompanijama u Srbiji.

„Cilj je da kada neka korejska kompanija želi da investira, to može da učini u najkraćem mogućem roku“, rekao je Basta.

Dodao je i da je njegov dugoročni cilj da osnaži žene i majke u preduzetništvu kroz akciju „Žene su zakon“, ističući da će sledeća godina biti godina žena, „čija energija, istrajnost i vedar duh mogu da naprave zaokret u privredi koja će biti suočena sa brojnim izazovima“.

Ambasador Đeung Li složio se da je potrebno uvećati trgovinsku saradnju dve zemlje, jer Srbija ima kvalifikovanu radnu snagu što je uočljivo posebno u IT sektoru.

  • TATJANA

    2.12.2022 #1 Author

    Posebno kad je reč o IT sektoru, imamo sta da ponudimo

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    2.12.2022 #2 Author

    Južna Koreja imqa jaku privredu i naročito automobilsku industriju i svaka saradnja i ulaganje je korisno za Srbiju.

    Odgovori

  • TATJANA

    3.12.2022 #3 Author

    Udružene snage obično uvek donose bolje rezultate

    Odgovori

  • Dragana

    4.12.2022 #4 Author

    Uvek je dobro kada je saradnja na obostrani zadovoljstvo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...