Domaćin Darmštad od 20. do 26. jula

Studenti iz Srbije mogu da se prijave do 31. januara za Kup inovacija u Nemačkoj

InovacijePreduzetnikSrbija

16.1.2024 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Studenti iz Srbije mogu da se prijave do 31. januara za Kup inovacija u Nemačkoj Studenti iz Srbije mogu da se prijave do 31. januara za Kup inovacija u Nemačkoj
Postdiplomski studenti i doktorandi iz hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studenti završnih godina... Studenti iz Srbije mogu da se prijave do 31. januara za Kup inovacija u Nemačkoj

Postdiplomski studenti i doktorandi iz hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studenti završnih godina master studija ekonomije i biznisa, mogu da se prijave do 31. januara za učešće na Кupu inovacija u Nemačkoj, saopštilo je u utorak Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije.

Кup inovacija održaće se od 20. do 26. jula u Darmštadu.

To evropsko takmičenje organizuje Merck, jedna od vodećih naučnih i tehnoloških kompanija u svetu. Projekat je u Srbiji realizovan uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Centra za promociju nauke.

„Ovogodišnja inicijativa Кupa inovacija predstavlja izuzetnu priliku za mlade naučnike iz Srbije da u internacionalnom okruženju razmenjuju iskustva i svoje ideje, a veštine i istraživački rad unaprede kroz intenzivan program koji omogućava razvoj preduzetničkog duha i spajanje nauke s praktičnim tržišnim potrebama“, rekla je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Dodala je da Кup pruža jedinstvenu platformu gde će učesnici iz različitih oblasti imati priliku da se angažuju na izazovnim temama poput imunoonkologije, digitalizacije i pronalaženja novih terapija, što će im obezbediti dragoceno iskustvo za njihov profesionalni razvoj.

„Кroz intenzivan rad tokom letnjeg kampa i samog takmičenja mladi naučnici će moći da usavrše svoje projekte i ideje, kao i da ih pripreme za potencijalnu realizaciju na tržištu“, istakla je Begović.


Srbija je prošle godine na Kupu inovacija imala tri predstavnika i osvojila drugo mesto na tom takmičenju.

  • Jj992

    16.1.2024 #1 Author

    Bas zanimljivo

    Odgovori

  • AJA

    16.1.2024 #2 Author

    Smatram da je studente obradovala ovako dobra odluka i da ce se na vreme prijaviti za Kup inovacija u Nemackoj.

    Odgovori

  • Lelica

    17.1.2024 #3 Author

    Imamo dosta dobrih studenata

    Odgovori

  • Dux011

    17.1.2024 #4 Author

    Ovo je dobro.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    17.1.2024 #5 Author

    Odlicna prilika za nase studente…

    Odgovori

  • STEPA

    24.1.2024 #6 Author

    Ne sumnjam da će i tamo biti uspešni

    Odgovori

  • CIGI

    11.2.2024 #7 Author

    Odlicno, treba Jo’s vise ulagati u mlade Ali I za njihov ostanak

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...