Na Agro Belgrade predstavljen Agtech Pilot Superklaster

Tehnološki inovativna rešenja po meri svih poljoprivrednika

AgrobiznisSrbija

27.1.2023 14:24 Autor: Milica Rilak 6

Tehnološki inovativna rešenja po meri svih poljoprivrednika Tehnološki inovativna rešenja po meri svih poljoprivrednika
Na međunarodnom sajmu Agro Belgrade po prvi put se predstavio AgTech Pilot Superklaster, platforma koja okuplja sve glavne igrače u agro industriji. Njihov predstavnik... Tehnološki inovativna rešenja po meri svih poljoprivrednika

Na međunarodnom sajmu Agro Belgrade po prvi put se predstavio AgTech Pilot Superklaster, platforma koja okuplja sve glavne igrače u agro industriji.

Njihov predstavnik Vladimir Radovanović za Biznis.rs ističe da je njihov cilj da zajedničkim radom i delovanjem doprinesu uređenju i jačanju svesti o važnosti primene tehnološki inovativnih rešenja u poljoprivredi.

Na sajmu koji traje do subote i okuplja više od 500 izlagača iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, AgTech Pilot Superklaster je zajedno sa svojim osnivačima – MK Group, Delta Holding, DDOR Novi Sad, OTP Bank, E&Y, Agremo, Bitgear, Mokrin House, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut BioSense i Privredna komora Srbije – nastupio kako bi svima iz sektora približio potencijale tehnološki inovativne poljoprivrede.

„Pomenuo bih samo neke od konkretnih aktivnosti koje članice superklastera omogućavaju poljoprivrednoj zajednici, kao što su Master program digitalne poljoprivrede pri Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, platforma za poslovno povezivanje odnosno ponudu i potražnju – pronadjipartnerapks.rs, akcelerator program za AgTech startape, a tu su i tehnološko-inovativna zajednica, organizacija i učešće na sajmovima i događajima od značaja i mnoge druge“, nabraja Radovanović šta je sve u ponudi AgTech Pilot Superklastera.

Foto: Freepik.com

Poruka svima koji se bave poljoprivredom je da AgTech Pilot Superklaster u ponudi ima usluge po meri svih koji se bave poljoprivredom.

„Usluge su namenjene kako malim poljoprivrednim proizvođačima koji žele da digitalno transformišu svoje poslovanje, tako i svim privrednim subjektima koji teže povećanju prinosa, efektivnosti i profitabilnosti svojih proizvodnih procesa, a što može biti omogućeno primenom tehnološko-inovativnih rešenja“, ističe Radovanović.

Kada je reč o delovanju superklastera, skreće pažnju na ekspertizu, znanje i mrežu kontakata dostupnu od strane članova klastera ka poljoprivrednoj zajednici i to u vidu podrške u poslovnom povezivanju, internacionalizaciji poslovanja, podršci u primeni i sticanju novih znanja po pitanju pametne poljoprivrede, pristupu inovacionim resursima i mnogim drugim aktivnostima.

AgTech deluje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a iz Beograda kroz projekat Srbija Inovira.

  • Anna

    27.1.2023 #1 Author

    Svaka podrška poljoprivrednicima je dobro došla.

    Odgovori

  • Emilija

    28.1.2023 #3 Author

    Svaka podrska puno znaci

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.1.2023 #4 Author

    Poljoprivreda je kod nas na najnizoj grani,u nju treba ulagati cele godine…

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    29.1.2023 #5 Author

    Odlična prilika za vredne Proizvod jače, koje ugrožavamo uvozom proizvoda lošeg, ne proverenog kvaliteta

    Odgovori

  • VANJA

    29.1.2023 #6 Author

    Super, dobra pomoc!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...