Procenjena vrednost javne nabavke je 4.000.000.000 dinara

Traži se operater za obavljanje prevoza na avionskim linijama od javnog interesa

Srbija

23.10.2023 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Traži se operater za obavljanje prevoza na avionskim linijama od javnog interesa Traži se operater za obavljanje prevoza na avionskim linijama od javnog interesa
Ko će biti operater na avio-linijama u javnom interesu trebalo bi da bude poznato posle okončanja javne nabavke koju je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja... Traži se operater za obavljanje prevoza na avionskim linijama od javnog interesa

Ko će biti operater na avio-linijama u javnom interesu trebalo bi da bude poznato posle okončanja javne nabavke koju je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. U okviru ove nabavke traži se najpovoljniji ponuđač za obavljanje avio-prevoza na linijma proglašenim kao linije u javnom interesu, odnosno na linijama koje će biti veza sa aerodromima u Nišu i Kraljevu.

Nabavka je oblikovana u četiri partije i, kako se pojašnjava, sprovodi se radi zaključenja okvirnog sporazuma na period od četiri godine. Kako se podseća u dokumentaciji, odlukom Vlade od 12. oktobra 2023. utvrđene su linije u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju, a koje su predmet ove nabavke, piše eKapija.

Procenjena vrednost javne nabavke je 4.000.000.000 dinara za ceo period važenja okvirnog sporazuma, ističe se u dokumentaciji.

Kako se precizira, vrednost za partiju 1 (gradovi u Evropskoj uniji) je 2.424.239.997 dinara, za partiju 2 (Istanbul) 690.805.065 dinara, za partiju 3 (Tivat) 70.005.993 dinara, a za partiju 4 (Beograd) 814.948.945 dinara.

Što se tiče samih linija koje su predmet nabavke, reč je o destinacijama Niš-Frankfurt-Han, Niš-Keln, Niš-Ljubljana, Niš-Istanbul, Kraljevo-Istanbul i Niš – Beograd (u toku cele godine), kao i Niš-Atina, Kraljevo-Solun, Niš-Tivat i Kraljevo-Tivat (od juna do septembra).

Rok za podnošenje ponuda je 20. novembar 2023.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...