Kompanija Vojin Popović ND oživljava proizvodnju nekadašnjeg giganta

U planu izgradnja fabrike za preradu ribe na Pazarištu kod Novog Pazara

BiznisSrbija

1.9.2023 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U planu izgradnja fabrike za preradu ribe na Pazarištu kod Novog Pazara U planu izgradnja fabrike za preradu ribe na Pazarištu kod Novog Pazara
Kompanija Vojin Popović ND će na na Pazarištu nedaleko od Novog Pazara izgraditi fabriku za preradu ribe i proizvodnju ribljih specijaliteta, a u toku... U planu izgradnja fabrike za preradu ribe na Pazarištu kod Novog Pazara

Kompanija Vojin Popović ND će na na Pazarištu nedaleko od Novog Pazara izgraditi fabriku za preradu ribe i proizvodnju ribljih specijaliteta, a u toku je obezbeđivanje neophodne dokumentacije za realizaciju projekta Industrijska proizvodnja – prerada ribe.

Objekat površine oko 500 kvadratnih metara, gradiće se u krugu ribnjaka na Pazarištu. Prerađivačko-proizvodni kapaciteti, kako je navedeno u projektu, biće 750 kilograma dnevno kalifornijske pastrmke, objavio je Danas.

Na taj način biće oživljena proizvodnja i prerada kalifornijake pastrmke, koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka bila brend ovog kraja, pošto je, po veličini, to bio drugi ribnjak za proizvodnju kalifornijske pastrmke u Evropi.

Sve se urušilo i nestalo, kada je, početkom prošle decenije, bivši novopazarski poljoprivredno-proizvodni gigant Vojin Popović otišao u stečaj dok je, kako podseća Danas, pre šest i po godina, obnovljena proizvodnja kalifornijske pastrmke kada je ribnjak prešao u privatno vlasništvo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...