Nakon navoda da je od 25 uzoraka, čak 22 falsifikat

Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prodaje meda u Srbiji

AgrobiznisSrbija

26.9.2023 11:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prodaje meda u Srbiji Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prodaje meda u Srbiji
Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda u Srbiji nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda čak... Veterinarska inspekcija naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prodaje meda u Srbiji

Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda u Srbiji nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda čak 22 falsifikata, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

„Laboratorija koja je radila te analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole, te ove rezultate treba uzeti sa rezervom“, navelo je ministarstvo i dodalo da će, posle dobijenih rezultata vanrednih kontrola, objaviti nalaze, prenosi Beta.

Istaknuto je da u redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili navode u medijima o velikom broju falsifikata u analiziranim uzorcima meda.

„Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru“, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

Cilj inspekcijskih kontrola je, kako je istaknuto, da se potrošačima obezbede bezbedni i kvalitetni proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu.

 • SHALIMAR

  26.9.2023 #1 Author

  Ovo je trebalo davnih godina uraditi,a ne da godinama vrtici,sve ustanove i mi kupujemo sve sto nije med.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.