Za oko 20 kilometara skraćen put ka zapadnoj Srbiji

Vučić: Surčinska deonica auto-puta gotova do 31. marta

InfrastrukturaSrbija

11.1.2023 13:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Vučić: Surčinska deonica auto-puta gotova do 31. marta Vučić: Surčinska deonica auto-puta gotova do 31. marta
Deonica auto-puta od Novog Beograda do Surčina, dužine 7,9 kilometara biće izgrađena do 31. marta, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je... Vučić: Surčinska deonica auto-puta gotova do 31. marta

Deonica auto-puta od Novog Beograda do Surčina, dužine 7,9 kilometara biće izgrađena do 31. marta, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je u obilasku radova na toj deonici rekao da će ona skratiti do auto-puta “Miloš Veliki” za oko 20 kilometara.

Radovi na deonici koštaće 58 miliona evra i finansirani su iz budžeta Srbije, a glavni izvođač radova je kineska kompanija China Communication Construction Company.

Vučić je zahvalio kineskim i srpskim radnicima što u roku završavaju važnu saobraćajnicu. „Ovo je važna deonica auto-puta, koja će spasiti vreme ljudima i skratiti im put do Čačka, Užica, Požege, Uba, Lazarevca, mnogih drugih mesta. Ovo je skoro pa gotovo, ostalo je još 500 metara“, rekao je Vučić.

Saobraćajnica ima po tri saobraćajne trake u oba smera i obostrane biciklističke i pešačke staze širine dva metra, prenosi Beta.

Ambasadorka Kine Čen Bo je rekla da je infastruktura glavna oblast saradnje Kine i Srbije i da kineska preduzeća imaju veliko poverenja u srpsko tržište. „Spremni smo da nastavimo da nastavimo da širimo saradnju koja doprinosi rastu srpske ekonomije“, izjavila je ambasadorka.

  • Maria

    11.1.2023 #1 Author

    Odlično!

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.1.2023 #2 Author

    Ova deonica ce skratiti put do mnogih gradova,nadam se da ce biti do kraja marta zavrsena…

    Odgovori

  • TATJANA

    12.1.2023 #3 Author

    Zemlja je bogata izmedju ostalog po broju i kilometrima puteva, ovo će mnogo značiti za privredu i stanovnistvo

    Odgovori

  • MAŠA

    1.4.2023 #4 Author

    Da li je ovo AV ispunio obecanje?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...