Ima još prostora za smanjenje u javnom sektoru, posebno u javnim preduzećima

Svaki grad u Srbiji će u proseku smanjiti potrošnju energije za 12 odsto

SrbijaU fokusuVesti

30.9.2022 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Svaki grad u Srbiji će u proseku smanjiti potrošnju energije za 12 odsto Svaki grad u Srbiji će u proseku smanjiti potrošnju energije za 12 odsto
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su planove za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije do sada dostavile gotovo sve lokalne... Svaki grad u Srbiji će u proseku smanjiti potrošnju energije za 12 odsto

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su planove za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije do sada dostavile gotovo sve lokalne samouprave, koje će u proseku, prema tim planovima uštedeti oko 12 odsto energije.

Kako je saopšteno je iz resornog ministarstva Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa državnom sekretarkom u Saveznom ministarstvu za ekonomiju i zaštitu klime Nemačke Franciskom Brantner (Franziska Brantner) i specijalnim izaslanikom Nemačke za zapadni Balkan Manuelom Saracinom (Manuel Sarrazin) istakla da postoji još prostora za smanjenje potrošnje u javnom sektoru, posebno u javnim preduzećima.

„Кada govorimo o javnim preduzećima, njihov prosek uštede je oko pet odsto, a Elektroprivreda Srbije (EPS) je dala najveći procenat od 3,2 procenta. Ministarstva i druge centralne državne institucije su dostavile plan sa prosečnim procentom smanjenja od gotovo 15 odsto. To je dobar početak“, naglasila je Mihajlović, a piše u saopštenju resornog ministarstva.

Podsetimo, ona je na naftnom forumu Energetske zajednice u Beogradu istakla da raste popunjenost skladišnih kapaciteta u Srbiji i da resorno ministarstvo, zajedno sa drugim institucijama, svakodnevno radi na tome da obezbedi dovoljne količine energenata, a da je jedan od planova za naredni period diverzifikacija u gasnom sektoru.

  • Milovan94

    30.9.2022 #1 Author

    Uvek ima prostora za racionalizaciju u korišćenju električne energije

    Odgovori

  • SRDJAN

    30.9.2022 #2 Author

    Gde god se moze ustedeti treba to i uraditi.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.9.2022 #3 Author

    Samo da se svi pridrzavaju,sto ne verujem…

    Odgovori

  • VERA

    30.9.2022 #4 Author

    Samo ustede nema druge.

    Odgovori

  • TATJANA

    2.10.2022 #5 Author

    To bi bilo znacajno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...