Nemački mediji najavljuju kraj neuspešne istrage

Švedska nije otkrila odgovorne za sabotažu gasovoda Severni tok

SvetVesti

6.2.2024 15:57 Autor: Vladimir Jokanović 5

Švedska nije otkrila odgovorne za sabotažu gasovoda Severni tok Švedska nije otkrila odgovorne za sabotažu gasovoda Severni tok
Švedsko tužilaštvo bi narednih dana moglo da objavi prekid istrage o eksplozijama gasovoda Severni tok, preneli su nemački mediji pozivajući se na svoje izvore.... Švedska nije otkrila odgovorne za sabotažu gasovoda Severni tok

Švedsko tužilaštvo bi narednih dana moglo da objavi prekid istrage o eksplozijama gasovoda Severni tok, preneli su nemački mediji pozivajući se na svoje izvore.

Prema navodima listova Suddeutsche Zeitung i Die Zeit, švedske snage bezbednosti tokom istrage nisu uspele da identifikuju one za koje se sumnja da su demolirali gasovode eksplozivom. Švedsko tužilaštvo, kako se navodi, sprema se da saopšti da je istraga okončana, prenosi Komersant.

„Istraga nije dala nikakve rezultate, nijedan osumnjičeni nije identifikovan, a čak ni okolnosti incidenta još nisu precizno rekonstruisane“, rekli su izvori lista Die Zeit. Istovremeno, to bi moglo da koristi istrazi koju vodi Nemačka, jer će Stokholm prikupljene materijale prebaciti u Berlin.

Nemačke vlasti potvrdile su da nastavljaju istragu, a nemačkoj policiji i tužiocima potrebni su delovi uništenih cevi koje je švedska strana zaplenila sa lica mesta. Tragovi eksploziva iz cevi biće upoređeni sa onima pronađenim na jahti Andromeda, koja je prema jednoj verziji korišćena u sabotaži.

Eksplozije u gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ dogodile su se 26. septembra 2022. godine. Danska, Nemačka i Švedska sprovele su zajedničku istragu o incidentima, u kojoj ne učestvuje Rusija. Prema ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, Danska je odbila pravnu pomoć u vezi sa eksplozijama Severnog toka.

  • LJUBOMIR

    6.2.2024 #1 Author

    Velika je to istraga

    Odgovori

  • AJA

    6.2.2024 #2 Author

    Sigurno ce dalja istraga identifikovati krivca za sabotazu Severnog toka.

    Odgovori

  • ZVEZDA

    6.2.2024 #3 Author

    Nece se ni otkriti , sve je to namesteno

    Odgovori

  • jevtić

    7.2.2024 #4 Author

    Kakva misterija

    Odgovori

  • MARAMACA

    11.2.2024 #5 Author

    I ako se otkrije pitanje je da li je to to

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...