gotovo polovina sredstava opredeljena za finansiranje vojske

Američki Senat usvojio Zakon o potrošnji vredan 1.700 milijardi dolara

Svet

23.12.2022 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Američki Senat usvojio Zakon o potrošnji vredan 1.700 milijardi dolara Američki Senat usvojio Zakon o potrošnji vredan 1.700 milijardi dolara
Američki Senat SAD usvojio je kasno sinoć po srenjoevropskom vremenu Zakon o potrošnji koji će omogućiti finansiranje vladinih institucija i agencija do septembra 2023.... Američki Senat usvojio Zakon o potrošnji vredan 1.700 milijardi dolara

Američki Senat SAD usvojio je kasno sinoć po srenjoevropskom vremenu Zakon o potrošnji koji će omogućiti finansiranje vladinih institucija i agencija do septembra 2023. godine.

Sveobuhvatni paket potrošnje vredan je 1.700 milijardi dolara, od čega je oko 45 milijardi namenjeno za vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini.

Posle višednevnih pregovora, senatori su zakon usvojili dvostranačkom podrškom sa 68 glasova za i 29 glasova protiv, prenela je Beta pozivajući se na Voice of America.

Sada sledi glasanje u Predstavničkom domu Kongresa i ukoliko ga usvoji, zakon treba da potpiše predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden). Očekuje se da će zakon u tom domu Kongresa biti brzo usvojen, pošto demokrate imaju tesnu većinu. Bajden treba da potpiše zakon pre ponoći u petak, kako bi se izbegla delimična obustava rada vlade.

Predlog zakona, koji se sastoji od 4.155 stranica, uključuje oko 772,5 milijardi dolara za diskrecione programe koji se ne odnose na odbranu i 858 milijardi dolara za finansiranje odbrane.

Predstavnici Kongresa su proteklih nedelja radili na tome da u veliki paket uključe što više prioriteta, imajući u vidu da u januaru počinje mandat članovima Kongresa izabranim na novembarskim izborima, i da će većinu u Predstavničkom domu preuzeti republikanci.

  • MAJALG

    25.12.2022 #1 Author

    Neverovatne cifre i prosto je nezamislivo da jedna takva ekonomija i drzava sa takvom moci ne drzi konce u svojim rukama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...