Očekuju se rekordni rezultati

Najuspešniji hedž fondovi ove godine deo prinosa isplatiće svojim ulagačima

BerzaInvesticijeNovacSvet

22.12.2022 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najuspešniji hedž fondovi ove godine deo prinosa isplatiće svojim ulagačima Najuspešniji hedž fondovi ove godine deo prinosa isplatiće svojim ulagačima
Američki hedž fond Citadel očekuje da će podeliti oko sedam milijardi dolara profita svojim klijentima nakon izveštaja za koji mnogi poznavaoci kažu da će... Najuspešniji hedž fondovi ove godine deo prinosa isplatiće svojim ulagačima

Američki hedž fond Citadel očekuje da će podeliti oko sedam milijardi dolara profita svojim klijentima nakon izveštaja za koji mnogi poznavaoci kažu da će potvrditi njegovu najprofitabilniju godinu od osnivanja 1990. godine.  

Wall Street Journal izvestio je da analitičari očekuju najbolje rezultate hedž fondova u istoriji, a da će mnogi od njih deo svog ovogodišnjeg prinosa podeliti sa svojim klijentima.

Citadel je uvećao svoju aktivu čak 32 odsto tokom godine do novembra, i objavio je nameru da isplati deo profita početkom januara, i da očekuje da će 2023. početi sa više od 50 milijardi dolara imovine pod upravljanjem.

I drugi veliki fondovi su značajno porasli ove godine, uključujući Two Sigma, Brevan Howard Asset Management i D.E. Shaw. Oni su takođe rekli klijentima da planiraju da isplate deo ostvarenog profita.

Rat u Ukrajini i nekoliko povećanja kamatnih stopa Federalnih rezervi pomogli su da se stvori ono što investitori nazivaju promenom režima na tržištima kapitala, od koristi strategijama hedž fondova orijentisanih na trgovinu zasnovanu na ulaganju u volatilnost većeg broja kompanija, za razliku od trenutno opasne strategije ulaganja u brzorastuća (najčešće startap) preduzeća.

U ovu drugu grupu, recimo, spada Tiger Global Management, koji je tokom 2022. praktično izbrisao godine dobitaka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...