Kineske vlasti završavaju regulatorne pretrese

Ant Group očekuje okončanje kampanje kažnjavanja

BiznisSvet

7.7.2023 14:22 Autor: Vladimir Jokanović 0

Ant Group očekuje okončanje kampanje kažnjavanja Ant Group očekuje okončanje kampanje kažnjavanja
Kineske vlasti pripremaju kaznu od najmanje osam milijardi juana (1,1 milijardu dolara) za Ant Group, navode izvori sa direktnim saznanjima o ovom pitanju, čime... Ant Group očekuje okončanje kampanje kažnjavanja

Kineske vlasti pripremaju kaznu od najmanje osam milijardi juana (1,1 milijardu dolara) za Ant Group, navode izvori sa direktnim saznanjima o ovom pitanju, čime bi trebalo da se okonča višegodišnji regulatorni pretres ove tehnološke kompanije.

Očekuje se da će Narodna banka Kine, koja je pokrenula rekonstrukciju kompanije Ant Group, nakon što je njen IPO od 37 milijardi dolara propao krajem 2020. godine, obelodaniti kaznu u narednim danima, prenosi Reuters pozivajući se na svoje izvore.

Kazna, koja bi mogla da bude jedna od najvećih kada je reč o internet kompanijama u Kini, trebalo bi da stavi tačku na istragu i da obezbedi licencu finansijskog holdinga kompaniji i da konačno otvori put Ant grupi za izlazak na berzu.

Za širi tehnološki sektor u Kini, kazna za Ant Group značila bi ključni korak ka okončanju državnog napada na privatna preduzeća, koji je počeo ukidanjem IPO kompanije i koji je kasnije doveo do gubitka milijardi dolara tržišne vrednosti nekoliko dugih kineskih firmi.

Akcije kompanije Alibaba Group, filijale kompanije Ant, dobile su 6,4 odsto na vrednosti na berzi u Hong Kongu, nakon što se pronela vest da će biti izrečena završna kazna. Analitičari ocenjuju da namera kineske vlade da okonča kažnjavanje, trebalo bi da doprinese stabilizaciji poverenja u privatni sektor.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...