Akcije investicione kompanije pale 30 odsto na godišnjem nivou

BlackRock smanjuje troškove

PoslovanjeSvetU fokusu

7.12.2022 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BlackRock smanjuje troškove BlackRock smanjuje troškove
Finansijski direktor kompanije BlackRock Geri Šedlin (Gari Shedlin) rekao je da firma zamrzava zapošljavanje u većini sektora i smanjuje troškove. “Trudimo se da budemo... BlackRock smanjuje troškove

Finansijski direktor kompanije BlackRock Geri Šedlin (Gari Shedlin) rekao je da firma zamrzava zapošljavanje u većini sektora i smanjuje troškove.

“Trudimo se da budemo malo obazriviji”, izjavio je on u toku finansijske konferencije čiji je domaćin bila banka Goldman Sachs. Šedlin je dodao da ove mere omogućavaju da se BlackRock u narednoj godini bolje pozicionira, piše Reuters.

Iz BlackRocka-a je takođe saopšteno da se kompanija suočava sa izazovima kada je kratkoročni učinak u pitanju te da je potrebno da se troškovi usklade sa prihodima.

Šedlin je dodao i da je firma zabeležila slabljenje u maloprodaji zajedničkih fondova. Ipak, u narednim godinama očekuje rast naknada za učinak od nelikvidnih preduzeća.

Iz BlackRock-a je u oktobru saopšteno da je vrednost sredstava pod upravom kompanije pala za 16 odsto međugodišnje, na 7,96 milijardi dolara, nakon što je jačanje dolara umanjilo vrednost investicija u Evropi i Aziji. Njegova neto vrednost takođe je pala za 17 odsto.  

Vrednost akcija kompanije BlackRock pala je za oko 30 odsto ove godine, niže od granice S&P 500 indeksa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...