Uporedo sa pojačanim bezbednosnim istragama regulatora

Boeing usporio proizvodnju zbog nedostatka ključnih delova

BiznisSvet

23.4.2024 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Boeing usporio proizvodnju zbog nedostatka ključnih delova Boeing usporio proizvodnju zbog nedostatka ključnih delova
Boeing očekuje sporije povećanje proizvodnje i isporuka svojih 787 širokotrupnih mlaznjaka dok se bori sa nedostatkom dobavljača „za nekoliko ključnih delova“. Američki proizvođač aviona... Boeing usporio proizvodnju zbog nedostatka ključnih delova

Boeing očekuje sporije povećanje proizvodnje i isporuka svojih 787 širokotrupnih mlaznjaka dok se bori sa nedostatkom dobavljača „za nekoliko ključnih delova“. Američki proizvođač aviona i dalje planira da konstantno povećava svoju stopu proizvodnje kako bi zadovoljio „snažnu potražnju“, prema dopisu u koji je Reuters imao uvid.

Kompanija je proizvodila pet letelica mesečno u poslednjem kvartalu prošle godine.  

Američka Fedralna asocijacija za avijaciju (FAA) saopštila je da je „svesna izazova sa kojima se kompanija suočava prilikom nabavke neophodnih delova” i da je u bliskoj komunikaciji sa njom dok se bavi ovim pitanjem“.

Agencija je dodala da je „fokusirana na saradnju sa Boeingom kako bi se osiguralo da samo bezbedni i usklađeni avioni napuste fabriku, a agencija zadržava ovlašćenje da izdaje sertifikate o uključivanju u vazduhoplovni saobraćaj za sve Boeing 787 avione.

Boeing, koji će u sredu podneti redovan kvartalni izveštaj o zaradi, suočava se sa istragom proizvodnje širokotrupnih mlaznjaka 777 i 787 zbog nekoliko bezbednosnih propusta.

Uporedo s tim, proizvodna linija 737 Max mlaznog aviona sa jednim prolazom u državi Vašington naglo je opala pošto američki regulatori pojačavaju fabrička ispitivanja, a radnicima je naloženo da sporije rade i prave višestruke provere.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...