Nemačka kompanija razvija vozila na vodonik

Daimler Truck i Masdar razmatraju saradnju

AutomobiliEULifestyleSvet

26.1.2024 08:58 Autor: Vladimir Jokanović 0

Daimler Truck i Masdar razmatraju saradnju Daimler Truck i Masdar razmatraju saradnju
Nemački proizvođač komercijalnih vozila Daimler Truck i državna energetska kompanija Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ispituju sporazum o saradnji za snabdevanje Evrope obnovljivim vodonikom.... Daimler Truck i Masdar razmatraju saradnju

Nemački proizvođač komercijalnih vozila Daimler Truck i državna energetska kompanija Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ispituju sporazum o saradnji za snabdevanje Evrope obnovljivim vodonikom. Daimler Truck i Masdar potpisali su pismo o namerama, objavljeno je u četvrtak.

Masdar sa sedištem u Abu Dabiju saopštio je da sporazum podržava cilj da UAE postanu vodeći proizvođač i dobavljač na tržištu vodonika sa niskim udelom ugljenika do 2031. godine. Daimler je naveo da namerava da razvije poslovne modele usresređene na vodonik i obezbedi njegovu dostupnost, prenosi Seebiz.

Daimler Truck nada se da će biti „katalizator“ u rešavanju mučnog „problema kokoške i jajeta“ gde su poteškoće u pronalaženju vodonikovoh goriva i nedostatak vozila na vodonik otežali širenje sektora.
Malo kupaca je zainteresovano za vozila sa pogonom na nedostupna goriva, ali nedostatak potražnje za vozilima na vodonik otežava ulaganje u izgradnju stanica za gorivo na vodonik.


Proizvođač kamiona ima cilj da proda petocifreni brij vozila sa nultom emisijom do 2030. godine kako bi bio u skladu sa propisima EU o emisijama. Daimler Truck teži za električnim vozilima na baterije i ćelijama vodonika.

Vodonik sa niskim nivoom ugljenika, koji se proizvodi pomoću obnovljive električne energije iz izvora poput vetra i solarne energije, namenjen je smanjenju emisija ugljen-dioksida koje nastaju sagorevanjem fosilnih goriva.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...