Ankara nema problema s jednim od najtraženijih energenata

Erdogan: Turska postaje veliko gasno čvorište

SvetU fokusu

24.10.2022 11:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Erdogan: Turska postaje veliko gasno čvorište Erdogan: Turska postaje veliko gasno čvorište
Turska se, zahvaljujući svojoj uravnoteženoj politici u vezi sa ukrajinskim sukobom, pretvara u veliko gasno čvorište na koje se strane zemlje oslanjaju, saopštio je... Erdogan: Turska postaje veliko gasno čvorište

Turska se, zahvaljujući svojoj uravnoteženoj politici u vezi sa ukrajinskim sukobom, pretvara u veliko gasno čvorište na koje se strane zemlje oslanjaju, saopštio je predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan).

„Uravnotežena politika Turske prema ukrajinskom sukobu je pozdravljena širom sveta. Da smo slušali kritičare, morali bi da razmišljamo kako da preživimo predstojeću zimu, baš kao Evropljani. Međutim, Ankara je izabrala drugačiji put, a mi nemamo problema sa gasom“, rekao je Erdogan.

On je naveo da strane zemlje polažu nade u Tursku jer ona postaje veliko gasno čvorište, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Nezavisne novine.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prošle sedmice izjavio da bi Moskva mogla da preusmeri tranzit gasa iz oštećenih gasovoda “Severni tok 1” i “Severni tok 2” u Tursku, a potom je o ovoj inicijativi razgovarao sa Erdoganom.

Dvojica lidera tada su poručila nadležnim institucijama da brzo razrade detalje.

Početak neprijateljstava u Ukrajini u februaru pogoršao je energetsku krizu koja se razvijala u Evropi tokom protekle godine.

Prekidi u logističkim i finansijskim operacijama zbog krize i zapadnih sankcija Rusiji potkopali su lance snabdevanja i doveli do skoka cena energenata širom sveta, prisiljavajući mnoge evropske vlade da pribegnu vanrednim merama.

  • TATJANA

    24.10.2022 #1 Author

    Turska svojom uravnotezenom politikom postize dobre rezultate za svoje stanovnistvo

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.10.2022 #2 Author

    Pametna odluka u pravo vreme,sto ce im tek obezbediti bolje uslove…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...