Opadaju zarade najvećih američkih kompanija

Goldman Sachs: Neto marže bile manje od očekivanih u trećem kvartalu

Firme u fokusuSvetU fokusu

7.11.2022 15:37 Autor: Vladimir Jokanović 0

Goldman Sachs: Neto marže bile manje od očekivanih u trećem kvartalu Goldman Sachs: Neto marže bile manje od očekivanih u trećem kvartalu
Najvećih 500 kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama neće ostvariti rast zarade u idućoj godini, nakon što su marže preduzeća oslabile u trećem kvartalu, navedeno... Goldman Sachs: Neto marže bile manje od očekivanih u trećem kvartalu

Najvećih 500 kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama neće ostvariti rast zarade u idućoj godini, nakon što su marže preduzeća oslabile u trećem kvartalu, navedeno je ponedeljak u izveštaju banke Goldman Sachs. Marže su smanjene u trećem kvartalu tekuće godine.

Neto marže kompanija koje su izlistane u S&P 500 smanjile su se više nego što se očekivalo u trećem tromesečnom periodu, nego godinu dana ranije. To je bilo prvi put da su se korporativne marže smanjile od vrhunca pandemije Covid-19, prenosi Financial Times.

Najnoviji kvartalni izveštaji o zaradi podstakli su američku investicionu banku da smanji svoju prognozu zarade po akciji za 2023. godinu sa porasta od tri odsto u odnosu na prethodnu godinu bez rasta.

Za neenergetske grupe, analitičari Goldman Sachsa očekuju da će se marže smanjiti za 86 baznih poena ove godine, pre nego što se vrate na nivo pre pandemije u idućoj godini. Energetski sektor je bio izvanredan u trećem kvartalu, jer su visoke cene nafte i disciplina kapitalnih ulaganja podigli njihove marže „na rekordne nivoe“.

Negativne revizije konsenzusnih procena za 2023. godinu bile su „posebno oštre“. Goldman Sachs ipak očekuje da zarada kompanija iz S&P 500 neće pasti ispod nivoa recesije i zadržala je svoje ukupne ciljeve indeksa na kraju 2022. i 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...