U skladu sa brzim promenama u poslovnom okruženju

Kompanije Samsung, SK, Hyundai, spremaju odgovor na globalne neizvesnosti

Firme u fokusuSvetU fokusu

3.12.2022 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Kompanije Samsung, SK, Hyundai, spremaju odgovor na globalne neizvesnosti Kompanije Samsung, SK, Hyundai, spremaju odgovor na globalne neizvesnosti
Veliki konglomerati kao što su Samsung, SK i Hyundai Motor aktivno osnivaju ili proširuju srodne organizacije kako bi odgovorile na globalne neizvesnosti. Prema zvaničnicima... Kompanije Samsung, SK, Hyundai, spremaju odgovor na globalne neizvesnosti

Veliki konglomerati kao što su Samsung, SK i Hyundai Motor aktivno osnivaju ili proširuju srodne organizacije kako bi odgovorile na globalne neizvesnosti. Prema zvaničnicima industrije, ovi potezi imaju za cilj da omoguće konglomeratima da bolje reaguju na globalno tržište tokom ekonomske krize, jer ima sve veći uticaj na pojedinačne kompanije.

„Kako se globalna ekonomija pogoršava i njen uticaj na kompanije raste, glavne grupe smišljaju strategije kako bi sistematičnije i brže odgovorile na globalne poslovne neizvesnosti“, rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Korea Times.

Samsung će osnovati Globalni istraživački centar, namensku istraživačku organizaciju u okviru sektora za rešenja za poluprovodničke uređaje (DS), u skladu sa ovomesečnim imenovanjem zaposlenih. Centar će biti osnovan u okviru DS divizije i očekuje se da će biti zadužen za analizu globalnog polja poluprovodnika.

Samsung upravlja istraživačkim organizacijama kao što su Samsung Global Research, Samsung Securities Research Center i Samsung Research. Uspostavljanjem ovog globalnog istraživačkog centra, Samsung planira da sprovede dublju analizu usredsređenu na industriju poluprovodnika i da preventivno odgovori na krize.

SK je takođe ili proširio ili reorganizovao organizaciju u svakoj od svojih filijala koja će odgovoriti na globalne krize.

SK Supex je proširio i reorganizovao svoj komitet za strategiju kako bi podržao implementaciju globalnog poslovanja svojih podružnica. SK Square je takođe uspostavio globalno odeljenje za talente koje aktivno regrutuje i ulaže u eksterne stručnjake za investiranje koji su dobro upućeni u globalna pitanja.

SK hynix će uspostaviti novu globalnu strategiju za odgovor na globalnu neizvesnost i geopolitička pitanja. Pored toga,i bi efikasno odgovorili na razvoj globalnih proizvodnih kapaciteta i regionalna pitanja, odlučili su da svoju globalnu operativnu radnu grupu stave direktno pod nadzor generalnog direktora.

U skladu sa brzim promenama u globalnom poslovnom okruženju, kompanija se takođe zalaže za organizacione promene u globalnoj prodaji i marketingu (GSM) kako bi poboljšala konkurentnost proizvoda i korisničke podrške.

Kroz organizaciono restrukturiranje, Hyundai Motors je uspostavio novu kancelariju za globalnu strategiju (GSO) koja će služiti kao organizacija kontrolnog tornja koja nadgleda buduće poslove mobilnosti. GSO uspostavlja buduće strateške pravce u oblastima softvera, hardvera i mobilnosti.

  • MADMAX

    4.12.2022 #1 Author

    Bolje sprečiti nego lečiti filozofija uspešnih korejanaca.

    Odgovori

  • ZVE84

    4.12.2022 #2 Author

    Kakva li si to nova rešenja?!

    Odgovori

  • LJUBIŠA

    4.12.2022 #3 Author

    Što bi u prevodu značilo
    traži se slamka spasa

    Odgovori

  • MARKO7

    4.12.2022 #4 Author

    Baš me zanima šta će reći

    Odgovori

  • STRAHINJA

    4.12.2022 #5 Author

    Ovo sa tehnologijom postaje utakmica bez cilja

    Odgovori

  • Dragana

    4.12.2022 #6 Author

    To je oblast koja se uvek razvija

    Odgovori

  • kaćica

    4.12.2022 #7 Author

    Znaci docice do saradnje

    Odgovori

  • Emilija

    4.12.2022 #8 Author

    Velike kompanije moraju da se prilagodjavaju novonastalom stanju da bi opstale

    Odgovori

  • GOCA BG

    4.12.2022 #9 Author

    Promene na trzistu se menjaju iz dana u dan,mora da se nadje resenje…

    Odgovori

  • LIMUN ŽUT

    4.12.2022 #10 Author

    Ovo je odlična vest za svet i za izabrane pojedince.

    Odgovori

  • Ika

    4.12.2022 #11 Author

    Ne bi oni došli do tolikog uspeha da ne mogu da se prilagode promenama

    Odgovori

  • Boba3

    4.12.2022 #12 Author

    Nema zime za njih

    Odgovori

  • BOJANA

    5.12.2022 #13 Author

    Velikim i jakim kompanijama je lakše da se prilagode.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...