ulazak na američko tržište lekova protiv raka

LG Chem kupuje AVEO za 566 miliona dolara

Firme u fokusuInvesticijeSvetU fokusuZdravlje

18.10.2022 19:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

LG Chem kupuje AVEO za 566 miliona dolara LG Chem kupuje AVEO za 566 miliona dolara
Kompanija LG Chem odlučila je da kupi 100 odsto udela u bostonskoj AVEO Pharmaceuticals za 566 miliona dolara, kako bi proširila svoj komercijalni utica... LG Chem kupuje AVEO za 566 miliona dolara

Kompanija LG Chem odlučila je da kupi 100 odsto udela u bostonskoj AVEO Pharmaceuticals za 566 miliona dolara, kako bi proširila svoj komercijalni utica u Sjedinjenim Američkim Državama i diverzifikovala svoju ponudu širokim spektrom onkoloških terapija, saopštila je ova južnokorejska kompanija u utorak.

AVEO sa liste Nasdaq-a je u martu prošle godine dobio odobrenje američke Uprave za hranu i lekove (FDA) za lečenje odraslih pacijenata sa relapsom ili refraktornim uznapredovalim karcinomom bubrežnih ćelija (RCC) nakon dve ili više prethodnih sistemskih terapija.

Prema LG Chem-u, ovo je prvi put da jedna južnokorejska firma kupuje kompaniju koja je dobila odobrenje FDA za novi lek.

„Ova transakcija predstavlja sledeći korak u transformaciji našeg portfelja ka tržištima sa većim rastom i pruža snažnu komercijalnu osnovu u onkologiji dok nastavljamo da razvijamo našu ponudu protiv raka“, rekao je generalni direktor LG Chem Šin Hak Čeol (Shin Hak-cheol), i dodao da ostaju fokusirani na racionalno ulaganje istraživanja i razvoja.

Za ovaj posao, LG Chem planira da investira i u LG Chem Life Science Innovation Center, tako da podružnica sa sedištem u Bostonu može da osnuje kompaniju posebne namene koja će preuzeti AVEO. Očekuje se da će transakcija biti završena početkom 2023. godine, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje akcionara AVEO-a i regulatorne procese.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...