uvode specijalnu oznaku na svojim društvenim mrežama

Meta planira da označi slike koje generiše veštačka inteligencija

Hi-techLifestyleSvet

10.2.2024 14:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Meta planira da označi slike koje generiše veštačka inteligencija Meta planira da označi slike koje generiše veštačka inteligencija
Američki tehnološki gigant Meta planira da uvede specijalnu oznaku na svojim društvenim mrežama za slike kreirane pomoću alata generativne veštačke inteligencije drugih tehnoloških kompanija,... Meta planira da označi slike koje generiše veštačka inteligencija

Američki tehnološki gigant Meta planira da uvede specijalnu oznaku na svojim društvenim mrežama za slike kreirane pomoću alata generativne veštačke inteligencije drugih tehnoloških kompanija, preneli su ove nedelje strani mediji.

Prema saopštenju Mete, sistem bi trebalo da bude uspostavljen na mrežama Facebook, Instagram i Threads za nekoliko meseci, prenosi SEEbiz.

Metina odluka je deo šireg napora tehnoloških kompanija da uspostave standarde za označavanje sadržaja kreiranog korišćenjem generativnih modela veštačke inteligencije koji mogu da kreiraju lažne, ali realistične zvukove, slike i video zapise na osnovu tekstualnih upita, izvestila je ove nedelje Ars Technica.

Meta i drugi tehnološki giganti bili su pod velikim pritiskom da spreče upotrebu veštačke inteligencije za širenje dezinformacija u svetlu mnogih izbora koji će se održati ove godine.

Prošlog decembra, Meta je već predstavila oznake slika kreirane sopstvenim generativnim alatima veštačke inteligencije, ali sada žele da prošire ovu praksu na slike napravljene pomoću alata drugih tehnoloških kompanija, kao što su OpenAI, Google i Midjourney.

Cilj ovog poteza je da se poveća transparentnost na mrežama kao što su Facebook, Instagram i Threads tako što će svojim korisnicima dati do znanja kada je sadržaj koji vide digitalno generisani medij, a ne autentična fotografija ili video, navodi Ars Technica.

Meta će na ovome sarađivati sa kompanijama Adobe, OpenAI, Google, Microsoft, Midjourney i Shutterstock, objasnio je Metin globalni poslovni menadžer Nik Kleg (Nick Clegg).

Meta kaže da će se tehnologija za označavanje sadržaja generisana veštačkom inteligencijom oslanjati na nevidljive oznake i metapodatke ugrađene u datoteke, takođe je izvestila Ars Technica.

  • HANA

    11.2.2024 #1 Author

    Baš da vidimo koji je stvarni cilj Cukenberga sa ovim…🤡

    Odgovori

  • BLIZANAC

    11.2.2024 #2 Author

    Zanimljivo će biti videti njegovu funkcionalnost

    Odgovori

  • SHALIMAR

    11.2.2024 #3 Author

    Svasta ce nesto Meta jos da uvede,kako napreduje vestacka inteligencija..

    Odgovori

  • Faith

    11.2.2024 #4 Author

    Vestacka inteligencija je preuzela sve svere drustva

    Odgovori

  • Sindi

    13.2.2024 #5 Author

    Opa

    Odgovori

  • Inquiete

    20.2.2024 #6 Author

    I treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...