Multiverzum nikako da postane profitabilan

Meta ponovo otpušta zaposlene

SvetU fokusu

4.10.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Meta ponovo otpušta zaposlene Meta ponovo otpušta zaposlene
Kompanija Meta planira da otpusti zaposlene u svom odeljenju Reality Labs, orijentisanom na dizajn i funkcionisanje Metaverzuma. Zaposleni su obavešteni o otpuštanjima u postu... Meta ponovo otpušta zaposlene

Kompanija Meta planira da otpusti zaposlene u svom odeljenju Reality Labs, orijentisanom na dizajn i funkcionisanje Metaverzuma. Zaposleni su obavešteni o otpuštanjima u postu na Metinom internom diskusionom forumu Workplace u utorak, preneo je Reuters.

U postu je pisalo da će biti obavešteni o svom statusu u kompaniji do srede rano ujutro po američkom vremenu, rekao je jedan od izvora. Portparol Mete je odbio da komentariše ove navode.

Reuters nije bio u mogućnosti da utvrdi obim otpuštanja u poslovnoj jedinici, nazvanoj Facebook Agile Silicon Team, iliti FAST.

Ovo odeljenje ima otprilike 600 zaposlenih, koji su radili na razvoju prilagođenih čipova za opremanje Meta uređaja za obavljanje jedinstvenih zadataka i efikasnijeg rada u kompanijinom Metaverzumu.

Međutim, Meta se ranije borila da napravi sopstvene čipove koji mogu da se takmiče sa ponudom konkurencije i na kraju se okrenula proizvođaču čipova Qualcommu, koji sada proizvodi čipove za Metine uređaje na tržištu.

Restrukturiranje FAST-a se očekuje od proleća, kada je Meta angažovala novog direktora da vodi jedinicu.

Odvojena jedinica za pravljenje čipova u odeljenju za infrastrukturu kompanije Meta fokusirana na rad veštačke inteligencije takođe je naišla na blokade na putu.

Meta trenutno proizvodi liniju slušalica mešovite realnosti pod nazivom Quest i pametnih naočara dizajniranih sa proizvođačem naočara Ray-Ban koje mogu da strimuju video i razgovaraju sa korisnicima preko novog virtuelnog asistenta sa veštačkom inteligencijom.

Kompanija takođe radi na tehnički zahtevnijim i manje glomaznim AR naočarima koje više liče na obične naočare, zajedno sa povezanim pametnim satovima, prema jednom od izvora. Prva verzija tog proizvoda trebalo bi da bude završena sledeće godine, iako Meta u početku ne planira da ga učini široko dostupnim potrošačima.

Meta je ukinula oko 21.000 radnih mesta od novembra prošle godine u pokušaju da uveri investitore da obuzdava troškove usred slabljenja rasta prihoda i visoke inflacije i zabrinutosti zbog velikih troškova u RealityLabsu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...