Hiljade radnih mesta pod znakom pitanja

Očekuje se prvo smanjenje broja zaposlenih u istoriji kompanije Meta

Svet

7.11.2022 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Očekuje se prvo smanjenje broja zaposlenih u istoriji kompanije Meta Očekuje se prvo smanjenje broja zaposlenih u istoriji kompanije Meta
Kompanija Meta, vlasnik društvenih mreža Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger mogla bi da počne sa otpuštanjem velikog broja zaposlenih već u sredu, objavio je... Očekuje se prvo smanjenje broja zaposlenih u istoriji kompanije Meta

Kompanija Meta, vlasnik društvenih mreža Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger mogla bi da počne sa otpuštanjem velikog broja zaposlenih već u sredu, objavio je Wall Street Journal, dok izvori New York Times-a kažu da bi sa smanjenjem broja radnika moglo da se krene krajem ove nedelje.

Meta je krajem septembra imala nešto više od 87.000 zaposlenih, a otpuštanje „hiljada zaposlenih“, kako se spekuliše u medijima, bilo bi prvo značajnije smanjenje broja radnika od 2004. godine, kada je ta kompanija osnovana.

CNBC podseća da je osnivač Mete Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) najavio pre mesec dana da će se kompanija u 2023. godini fokusirati na „mali broj oblasti visokog prioriteta za rast“ i da će zato narednu godinu završiti kao organizacija „približno iste veličine ili čak nešto manja nego danas“ jer će neki timovi rasti ili ostati iste veličine, a neki će se „smanjiti“.

Vrednost akcija Mete ove godine pala je za 73 odsto, na najniži nivo od početka 2016. godine.

Sa druge strane New York Times ukazuje na razloge za loše rezultate poslovanja Meta, uključujući odluku da investira milijarde dolara u novu tehnologiju za stvaranje „metaverzuma“ u trenutku kada je globalna ekonomija usporila, a inflacija porasla. U isto vreme zabeležen je pad prihoda od digitalnog oglašavanja, koje je najveći izvor prihoda ove kompanije.

  • GOCA BG

    7.11.2022 #1 Author

    Nista iznenadjujuce i da otpuste veliki broj zaposlenih,imaju veliki pad i shodno tome menjaju politiku poslovanja…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...