prekršeni profesionalni standardi

PwC Australija otpustila osmoro saradnika zbog poreskog skandala

Svet

3.7.2023 11:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

PwC Australija otpustila osmoro saradnika zbog poreskog skandala PwC Australija otpustila osmoro saradnika zbog poreskog skandala
Australijski ogranak međunarodne revizorske grupacije PwC otpustio je osam partnera, uključujući i svog bivšeg izvršnog direktora, u okviru interne istrage o curenju poverljivih vladinih... PwC Australija otpustila osmoro saradnika zbog poreskog skandala

Australijski ogranak međunarodne revizorske grupacije PwC otpustio je osam partnera, uključujući i svog bivšeg izvršnog direktora, u okviru interne istrage o curenju poverljivih vladinih poreskih planova, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Nakon završetka istrage, pronađeno je više primera gde su „zloupotrebom poverljivih informacija“ prekršeni profesionalni standardi, i takođe je identifikovan „neuspeh rukovodstva i menadžmenta“ u rešavanju ovih slučajeva, navodi PwC u saopštenju, prenosi Reuters.

Odgovornost je ključna za unapređenje naše kulture poslovanja i na osnovu naše dosadašnje istrage, jasno je da ponašanje određenog broja partnera nije ispunilo ono što se od njih očekivalo. Oni su sada odgovorni za svoje nedolično ponašanje“, rekla je vršilac dužnosti generalnog direktora Kristin Stubins (Kristin Stubbins) u saopštenju.

Otpuštanje je najnoviji potez PwC-a kako bi se obuzdale posledice skandala, nakon što je bivši partner koji je savetovao australijsku vladu o novim poreskim zakonima koji ciljaju izbegavanje poreza na preduzeća, podelio poverljive nacrte sa kolegama koji su korišćeni za pokretanje poslovanja širom sveta.

Među osam partnera, koji su otišli ​​ili su u procesu odlaska, nalazi se bivši izvršni direktor Tom Sejmur (Tom Seymour), koji je podneo ostavku u maju nakon što je priznao da je primao mejlove koji sadrže poverljive informacije o vladinim poreskim planovima.

Trojica partnera su sklonjena zbog toga što nisu ispunili svoje profesionalne obaveze. Ostalih pet, uključujući šefa odeljenja za finansijske usluge kompanije, smenjeno je zbog propusta da spreče nedozvoljene radnje i pozovu krivce na odgovornost.

  • SHALIMAR

    3.7.2023 #1 Author

    Ugled same kuce je ukaljan,ali po lratkom postupku su svi smenjeni…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...