Revizorska kuća pokušava da umanji posledice nakon skandala sa poverljivim podacima

PwC Australija prodaje vladine poslove i imenuje novog generalnog direktora

BerzaBiznisSvet

26.6.2023 12:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

PwC Australija prodaje vladine poslove i imenuje novog generalnog direktora PwC Australija prodaje vladine poslove i imenuje novog generalnog direktora
Zbog pritiska glavnih vladinih klijenata, nakon skandala oko zloupotrebe poverljivih podataka, kompanija PwC Australija saopštila je da je sklopila ekskluzivni sporazum sa Allegro fondovima... PwC Australija prodaje vladine poslove i imenuje novog generalnog direktora

Zbog pritiska glavnih vladinih klijenata, nakon skandala oko zloupotrebe poverljivih podataka, kompanija PwC Australija saopštila je da je sklopila ekskluzivni sporazum sa Allegro fondovima o prodaji vladinih poslova za jedan australijski dolar, što je 0,67 američkih dolara, prenosi Reuters.

Računovodstveni gigant takođe je najavio imenovanje novog izvršnog direktora u Australiji.

PwC i Allegro imaju obavezujući sporazum koji važi mesec dana, navodi se u saopštenju kompanije PwC. Ako sve prođe kako je planirano, Allegro će osnovati novu firmu, dakle nije reč o partnerstvu, ističe izvor koji je zahtevao anonimnost jer nije ovlašćen da razgovara sa medijima. Vlasništvo će biti podeljeno između Allegra i bivših partnera kompanije PwC, iako tačna podela nije poznata, rekao je.

Portparol Allegro fondova odbio je da komentariše navode.

PwC je saopštio da je firma prošle finansijske godine ostvarila prihod od tri milijarde australijskih dolara (dve milijarde američkih dolara).

„Preduzeli smo ovaj korak jer je to u interesu naših klijenata iz javnog sektora, pritom i da zaštitimo poslove oko 1.750 ljudi u vladinom sektoru“, rekao je predsednik odbora PwC Australija Džastin Kerol (Justin Carroll).

Senatorka iz redova Laburista Debora O’Nil, koja je prošlog meseca pomogla u objavljivanju baze internih PwC mejlova, rekla je da firma ne može da „se izdigne kao Feniks“ iz skandala dok ne otkrije sve detalje o licima umešanim u nelegalnu upotrebu poverljivih podataka.

Predsednik globalne kompanije PwC Bob Moric (Bob Moritz) javno se izvinio u izjavi i rekao da kompanija PwC Australija nije uspela da ispuni standarde i vrednosti kompanije pod prethodnim rukovodstvom.

Kevin Barouz (Kevin Burrowes), trenutno lider Global Clients & Industries sa sedištem u Singapuru, postaće izvršni direktor i preuzeti tu ulogu kada se preseli u Sidnej. Vršilac dužnosti izvršnog direktora Kristin Stabins (Kristin Stubbins) ostaće na toj ulozi sve dok Barouz ne stigne.

„PwC Australija čeka značajan posao i uveren sam da će koraci koje preduzimaju učiniti ovu firmu jačom“, rekao je Moric.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...