sporazum dobio regulatorno odobrenje

Ruski Yandex kupio Uberov deo u zajedničkom taksi preduzeću

Firme u fokusuSvetU fokusu

22.4.2023 11:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ruski Yandex kupio Uberov deo u zajedničkom taksi preduzeću Ruski Yandex kupio Uberov deo u zajedničkom taksi preduzeću
Tehnološki ruski gigant Yandex saopštio je u petak da je kupio Uberov udeo u njihovom zajedničkom taksi preduzeću za 702,5 miliona dolara, čime je... Ruski Yandex kupio Uberov deo u zajedničkom taksi preduzeću

Tehnološki ruski gigant Yandex saopštio je u petak da je kupio Uberov udeo u njihovom zajedničkom taksi preduzeću za 702,5 miliona dolara, čime je postao jedini vlasnik. Ovim otkupom je završeno poslovanje Ubera u Rusiji.

„Kao rezultat sporazuma, Yandex će postati jedini vlasnik grupe, koja uključuje uslugu naručivanja taksija, deljenje automobila i iznajmljivanje skutera“, navela je kompanija u saopštenju, preneo je Business Times.

Uber je 2021. godine prodao svoj udeo u zajedničkom ulaganju u prehrambenu tehnologiju i isporuku sa Yandex-om. Kompanije su udružile snage u Rusiji 2017. godine kako bi kombinovale svoje poslove deljenja vožnje u Rusiji i susednim zemljama.

Kao deo tog sporazuma od milijardu američkih dolara, Uber je smanjio svoj udeo u odvojenom zajedničkom ulaganju na 29 odsto. Korporativni izlasci iz Rusije sada zahtevaju odobrenje vladine komisije, u svetlu odliva kapitala i sankcija bez presedana protiv Moskve zbog sukoba u Ukrajini.

Yandex je saopštio da je sporazum dobio regulatorno odobrenje. Mere uvedene krajem decembra predviđaju da je prodaja imovine dozvoljena pod uslovom da se kupcu da popust od 50 odsto nakon nezavisne procene.

 • Hana

  23.4.2023 #1 Author

  Sve je kao kriza i sve se kao nema…🤡

  Odgovori

 • SHALIMAR

  23.4.2023 #2 Author

  Sad su svoj na svome…

  Odgovori

 • VALERIJA

  23.4.2023 #3 Author

  Velike ribe gutaju manje od sebe, pravilo života tako je i ovde.

  Odgovori

 • MAJA

  25.4.2023 #4 Author

  Ovo udruženje za njih je pun pogodak

  Odgovori

 • LJILJANA95

  4.5.2023 #5 Author

  Ovo je velika prednost za njih sad.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.