internet usluga startuje u drugoj polovini ove godine?

SpaceX podneo zahtev za pokretanje Starlinka u Južnoj Koreji

Hi-techLifestyleSvet

13.1.2023 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SpaceX podneo zahtev za pokretanje Starlinka u Južnoj Koreji SpaceX podneo zahtev za pokretanje Starlinka u Južnoj Koreji
Američka svemirska kompanija SpaceX u vlasništvu milijardera Ilona Maska (Elon Musk), podnela je zahtev za registraciju poslovanja kod južnokorejskih vlasti kako bi pokrenula svoju... SpaceX podneo zahtev za pokretanje Starlinka u Južnoj Koreji

Američka svemirska kompanija SpaceX u vlasništvu milijardera Ilona Maska (Elon Musk), podnela je zahtev za registraciju poslovanja kod južnokorejskih vlasti kako bi pokrenula svoju mrežu satelitskog internet servisa Starlink.

SpaceX je podneo zahtev Ministarstvu nauke i IKT ranije ovog meseca za pokretanje Starlinka u zemlji. Očekuje se da će SpaceX osnovati podružnicu u Južnoj Koreji da bi se kvalifikovao za registraciju.

Starlink koristi opseg radio frekvencija poznatih kao opseg od 28 GHz da bi obezbedio širokopojasnu vezu velike brzine u udaljenim i ruralnim oblastima, prenosi Korea Times.

Još nije poznato da li će kompanija koristiti isti asortiman kada počne sa servisom, možda će ipak nuditi uslugu koristeći zemaljske stanice u Kini i Japanu.

Starlink je na svojoj veb stranici rekao da će pokrenuti svoju internet uslugu u zemlji tokom drugog kvartala ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...