Posle udara broda u stub

Srušio se most u Baltimoru

Svet

26.3.2024 09:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srušio se most u Baltimoru Srušio se most u Baltimoru
Most dužine 2,5 kilometara u Baltimoru u SAD srušio se u utorak ujutru kada je u njega udario veliki brod. Vatrogasna služba Baltimora saopštila... Srušio se most u Baltimoru

Most dužine 2,5 kilometara u Baltimoru u SAD srušio se u utorak ujutru kada je u njega udario veliki brod. Vatrogasna služba Baltimora saopštila je da timovi hitne pomoći tragaju za najmanje sedam osoba za koje se veruje da su pale u vodu.

Nakon rušenja mosta Fransis Skot Ki saobraćaj je preusmeren, saopštila je Uprava za transport Merilenda, prenosi N1, pozivajući se na CNN. Nije jasno da li je neko povređen prilikom rušenja konstrukcije mosta. Prema izveštaju televizije Sky News, na mostu je u trenutku rušenja bilo vozila, a ona su pala u vodu.

Vatrogasna služba Baltimora saopštila je da je trenutno glavni zadatak „pokušaj spasavanja ljudi“. Most sa četiri saobraćajne trake nalazio se preko reke Patapsko i povezivao je međudržavni put, a istovremeno je bio najudaljeniji prelaz luke u Baltimoru.

Most je 1977. godine otvoren za saobraćaj. Na snimku rušenja mosta vidi se veliki brod koji udara direktno u jedan od stubova mosta. Potom je usledilo rušenje velikog dela mosta, a zatim i okolnih delova saobraćajnice koja je nestala u vodi.

Posle udesa podigli su se oblaci dima i vatre, a izgledalo je da se jedan deo mosta obrušio na brod.

Tagovi
SAD

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...