društvena mreža nije reagovala na pozive regulatora da ograniči govor mržnje

Telegram mora da plati pet miliona evra kazne u Nemačkoj

Hi-techLifestyleSvetZanimljivosti

18.10.2022 09:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Telegram mora da plati pet miliona evra kazne u Nemačkoj Telegram mora da plati pet miliona evra kazne u Nemačkoj
Nemačka je operaterima aplikacije Telegram odredila kaznu od 5,12 miliona evra zbog kršenja propisa o telekomunikacijama, odnosno jer nije otvorila kanale za prijavu raspirivanja... Telegram mora da plati pet miliona evra kazne u Nemačkoj

Nemačka je operaterima aplikacije Telegram odredila kaznu od 5,12 miliona evra zbog kršenja propisa o telekomunikacijama, odnosno jer nije otvorila kanale za prijavu raspirivanja mržnje i nasilja.

Uprava za pravosuđe (BfJ) je saopštila da je Telegramu tokom 2020. i 2021. godine naložila da otkloni te nedostatke, ali da operater nije reagovao, pa čak nije ni ovlastio zastupnika da primi pravosudna dokumenta.

Međutim, kako piše agencija DPA, jedna nemačka advokatska firma je konačno kontaktirala Upravu za pravosuđe i primila spise, a pošto nije negirala navode, njoj je 10. oktobra uručena kazna.

Ministar pravosuđa Marko Bušman (Marco Buschmann) je tim povodom upozorio da „platforme servisa za poruke i društvene mreže imaju obavezu da reaguju na rasejavanje mržnje i pozive na nasilje.“

To uključuje postavljanje mehanizma za prijavljivanje zabranjenog sadržaja, dodao je ministar. „Tu zakonsku obavezu i odgovornost niko ne može da izbegne tako što se učini nedostupnim,“ dodao je.

  • Anna

    18.10.2022 #1 Author

    I treba da plate kazne.

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.10.2022 #2 Author

    Imaju obavezu da reaguju sto je i normalno,a svakako je ova ogromna kazna i opomena ostalima…

    Odgovori

  • Tina

    27.10.2022 #3 Author

    To je zakonska obaveza I trebali su da se potrude da je ispostuju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...