celokupna prodaja brenda na globalnom nivou od 2035. godine

Toyota lansira dva luksuzna vozila u Japanu

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleLuksuzSvet

4.2.2023 15:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Toyota lansira dva luksuzna vozila u Japanu Toyota lansira dva luksuzna vozila u Japanu
Toyota Motor će lansirati dva luksuzna vozila više klase u Japanu tokom naredne finansijske godine u nastojanju da zauzme veći udeo na tržištu luksuznih... Toyota lansira dva luksuzna vozila u Japanu

Toyota Motor će lansirati dva luksuzna vozila više klase u Japanu tokom naredne finansijske godine u nastojanju da zauzme veći udeo na tržištu luksuznih automobila, objavio je list Nikkei.

Proizvođač automobila će predstaviti luksuzno sportsko-utiliti vozilo Toyota Centuri na svom domaćem tržištu negde između avgusta i kraja marta 2024. godine, saopštio je Nikkei, pozivajući se na anonimne izvore.

Portparol Toyote je rekao da kompanija ne može da komentariše svoje planove proizvodnje, prenosi Reuters.

Drugi luksuzni model je minivan verzija njegovog brenda Lekus, Lexus LM, koji će verovatno biti u prodaji u drugoj polovini sledeće finansijske godine, koja traje od aprila do marta 2024.

Toyota ima za cilj da Lexus vozila budu na električni pogon, i da ih plasira na tržišta u Evropi, Severnoj Americi i Kini do 2030. godine, a celokupna prodaja brenda na globalnom nivou trebalo bi da počne 2035. godine, saopštila je kompanija u decembru 2021. godine.

U martu iste godine, kompanija je saopštila da planira da uvede 20 novih ili poboljšanih Lexus modela do 2025. godine, od kojih će više od 10 biti električnih.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...