Bivši predsednik SAD izbegao zaplenu imovine

Tramp uplatio sudu garanciju od 175 miliona dolara

SvetU fokusu

2.4.2024 14:14 Autor: Vladimir Jokanović 0

Tramp uplatio sudu garanciju od 175 miliona dolara Tramp uplatio sudu garanciju od 175 miliona dolara
Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je dao sudu u Njujorku garanciju od 175 miliona dolara, nakon što mu je odloženo plaćanje iznosa... Tramp uplatio sudu garanciju od 175 miliona dolara

Bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) je dao sudu u Njujorku garanciju od 175 miliona dolara, nakon što mu je odloženo plaćanje iznosa od 454 miliona dolara zbog presude o građanskoj prevari. Ova garancija sprečava zaplenu Trumpove imovine i sredstava dok se on žali na presudu.

Ukoliko njegova žalba bude odbačena, Tramp će biti dužan da plati celokupan iznos od 454 miliona dolara, uključujući i kamate. Ako Trampova žalba bude usvojena i optužbe protiv njega budu odbačene, on neće morati da plati ništa državi, a garancija koju je dao će mu biti vraćena, prenosi Al Jazeera, pozivajući se na AP.

Sud je 25. marta pristao da odloži naplatu od 454 miliona dolara ako Tramp uplati 175 miliona dolara u roku od deset dana. Isti sud će saslušati Trampove argumente u septembru, nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora koji će biti održani 5. novembra.

Ranije je sud presudio da su Tramp i njegova kompanija nezakonito preuveličavali vrednost svog bogatstva i manipulisali vrednošću imovine kako bi dobili povoljne kredite od banaka i povoljne uslove od osiguravajućih kompanija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...