za putnike u tranzitu

Turkish Airlines nastavlja sa uslugom besplatnog obilaska Istanbula

BiznisFirme u fokusuSvetTurizamU fokusu

5.7.2022 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Turkish Airlines nastavlja sa uslugom besplatnog obilaska Istanbula Turkish Airlines nastavlja sa uslugom besplatnog obilaska Istanbula
Turski nacionalni avio-prevoznik Turkish Airlines nastavio je da pruža uslugu besplatnog obilaska Istanbula za svoje međunarodne putnike u tranzitu. Specijalno vozilo ‘Touristanbul’ omogućiće putnicima... Turkish Airlines nastavlja sa uslugom besplatnog obilaska Istanbula

Turski nacionalni avio-prevoznik Turkish Airlines nastavio je da pruža uslugu besplatnog obilaska Istanbula za svoje međunarodne putnike u tranzitu.

Specijalno vozilo ‘Touristanbul’ omogućiće putnicima Turkish Airlines-a koji čekaju međuletove na aerodromu u Istanbulu da otkriju jedinstvena čuda ovog grada, navodi se u saopštenju avio-prevoznika, prenosi Anadolu Agency.

Putnike sa aerodroma Istanbul preuzima vozilo Touristanbul i ide u obilazak koji uključuje džamiju Sultanahmet, džamiju Ajasofija i palatu Topkapi u pratnji vodiča i vraća ih na aerodrom za sledeću deonicu svojih letova.

Ahmet Olmustur, direktor marketinga Turkish Airlinesa, podsetio je da je usluga suspendovana zbog Covid-19 2020. godine.

„Naš cilj je da povećamo broj transfernih putnika i naše tržišno učešće ovom privilegovanom uslugom“, naglasio je Olmustur ,i dodao da je oko 349.738 gostiju imalo priliku da otkrije Istanbul uz ovu uslugu od 2019. godine.

„Očekujemo da će oko 60.000 gostiju imati koristi od privilegije Touristanbul do kraja godine.

Turkish Airlines osnovan 1933. sa flotom od pet aviona, trenutno ima skoro 380 aviona, uključujući putničke i teretne avione. Leti do 340 destinacija, od toga 287 međunarodnih i 53 domaće u 129 zemalja.

Turkish Airlines je prošle godine prevezao 44,8 miliona putnika, što je skoro 40 odsto manje u odnosu na period pre pandemije 2019. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...