vrednost industrije gotovo 560 milijardi dolara

U Kini više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika

Hi-techSvetU fokusu

8.12.2023 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Kini više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika U Kini više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika
Kina je izgradila više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika i postala najveće svetsko tržište aplikacija za inteligentnu proizvodnju, saopštilo je Ministarstvo industrije... U Kini više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika

Kina je izgradila više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih fabrika i postala najveće svetsko tržište aplikacija za inteligentnu proizvodnju, saopštilo je Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija u ovoj zemlji.

Sin Guobin, zamenik ministra industrije i informacionih tehnologija, otkrio je te podatke u  govoru na Svetskoj konferenciji o inteligentnoj proizvodnji 2023. održanoj ove nedelje u  Nanđingu, glavnom gradu istočne kineske provincije Đangsu, piše Beta pozivajući se na agenciju Sinhua.

Prema rečima zvaničnika, inteligentna proizvodnja sve više postaje ključna sila koja promoviše optimizaciju industrijskih sistema i transformaciju proizvodnog načina.

Samo u 2022. godini, ukupna vrednost pratećih industrija kao što su inteligentna proizvodna oprema, industrijski softver i sistemska rešenja u Kini premašila je 4.000 milijardi juana (oko 559 milijardi američkih dolara), a 5G tehnologije su primenjene u skoro 2.000 fabrika širom zemlje, naveo je Sin.

Ovogodišnja konferencija, koju su zajednički organizovali vlada provincije Điangsu, Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija i Kinesko udruženje za nauku i tehnologiju, bavi se inteligentnom, digitalnom i povezanom transformacijom i integracijom i inovacijama digitalne i realne ekonomije, navodi Sinhua.

  • Vale

    17.12.2023 #1 Author

    Ti ce sve I biti u buducem periodu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...