Završetak projekta Six Senses Dubai Marina planiran za 2028. godinu

U toku izgradnja najviše stambene kule na svetu

NekretnineSvetU fokusu

14.5.2024 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U toku izgradnja najviše stambene kule na svetu U toku izgradnja najviše stambene kule na svetu
Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu – Burj Khalifa, uskoro će biti dom i najviše stambene kule na svetu. Ovaj impozantni neboder, koji... U toku izgradnja najviše stambene kule na svetu

Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu – Burj Khalifa, uskoro će biti dom i najviše stambene kule na svetu.

Ovaj impozantni neboder, koji je trenutno u izgradnji, imaće 122 sprata i 251 ultra-luksuzni stan. Sa visinom od 517 metara, premašiće trenutno najviši stambeni neboder Central Park Tower u Njujorku koji se uzdiže do 474 metra, prenela je eKapija pozivajući se na portal gradjevinarstvo.rs.

Neboder Six Senses Residences Dubai Marina projektovale su kompanije Woods Bagot i WSP Middle East, a dizajn zgrade karakteriše elegantan, zaobljen, stakleni toranj koji se sužava ka vrhu, uključujući terase i balkone.

Pored standardnih stanova sa do četiri spavaće sobe, u ponudi su i „nebeske vile“ na tri sprata površine do 1.310 kvadratnih metara, sa do pet spavaćih soba.

Iako cena stanova još uvek nije objavljena, očekuje se da će se meriti milionima dolara. Poređenja radi, početna cena stana od oko 185 kvadrata u kompleksu Six Senses The Palm je 2,4 miliona evra.

Projekat Six Senses Dubai Marina je originalno osmišljen 2007. godine kao Pentominium Tower, ali je izgradnja prekinuta zbog globalne finansijske krize 2008. godine, podseća portal gradjevinarstvo.rs.

Select Group je nedavno kupio nedovršenu zgradu za 100 miliona dolara, a trenutno je urađeno oko 25 odsto radova dok je završetak izgradnje planiran za kraj 2028. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.