TOTALNA BLOKADA INDIJE Petina čovečanstva ulazi u strogu izolaciju

IzdvajamoSvetVesti

26.3.2020 11:39 Autor: Vladimir Jokanović 0

TOTALNA BLOKADA INDIJE Petina čovečanstva ulazi u strogu izolaciju TOTALNA BLOKADA INDIJE Petina čovečanstva ulazi u strogu izolaciju
Indija, druga najmnogoljudnija zemlja sveta najavila je totalnu tronedeljnu blokadu zbog suzbijanja širenja zaraze korona virusa. Indijski premijer Narenda Modi upozorio je stanovništvo da... TOTALNA BLOKADA INDIJE Petina čovečanstva ulazi u strogu izolaciju

Indija, druga najmnogoljudnija zemlja sveta najavila je totalnu tronedeljnu blokadu zbog suzbijanja širenja zaraze korona virusa. Indijski premijer Narenda Modi upozorio je stanovništvo da mora ostati u kućama, kako bi se sačuvali od virusa.

Totalna blokada znači da je svima potpuno zabranjeno da napuštaju svoje domove, objasnio je Modi u četvrtak u obraćanju naciji, prenosi Rojters.  On je naveo da će ova mera biti ogroman udarac ekonomiji zemlje, ali da bi alternative bila još gora, jer bi ekonomiju i društvo vratila decenijama unazad. Ovu meru, indijski premijer nazvao je “totalnim zatvaranjem”, a to je najveća svetska blokada koja će pogoditi petinu čovečanstva. U Indiji živi 1,3 milijardi ljudi.

U Indiji je za sada registrovano 469 slučajeva zaraze i 10 sa smrtnim ishodom. Strajuje se da bi broj zaraženih mogao biti i veći, ali da zbog relativno malog broja testiranih brojke nisu alarmantne. Strunjaci veruju da je širenje zaraze neizbežno zbog velike gustine naseljenosti gradova i nedovoljno dobre higijene u njima, kao i zbog nepristupačnosti čistoj vodi u mnogim delovima zemlje.

Prvi slučajevi korona virusa došli su u Indiju sa studentima iz Vuhana, najpre su samo tri osobe bile zaražene, a kasnije se zaraza proširila. Pomenuti student iz Vuhana, u međuvremenu su ozdravili. Pre ove drastične mere koju je najavio premijer, Indija je obustavila međunarodni i domaći železnički i aviosaobraćaj.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...