U 2020. PREUZETO 218 MILIJARDI MOBILNIH APLIKACIJA Pandemija pokrenula godišnji rast od sedam odsto

Hi-techLifestyleSvetVesti

13.1.2021 10:24 Autor: Marko Miladinović 0

U 2020. PREUZETO 218 MILIJARDI MOBILNIH APLIKACIJA Pandemija pokrenula godišnji rast od sedam odsto U 2020. PREUZETO 218 MILIJARDI MOBILNIH APLIKACIJA Pandemija pokrenula godišnji rast od sedam odsto
Najveći pokretač na globalnom tržištu mobilnih aplikacija tokom prošle godine bila je pandemija korona virusa. Potrošači na najbogatijim pojedinačnim tržištima Kine, SAD, Velike Britanije,... U 2020. PREUZETO 218 MILIJARDI MOBILNIH APLIKACIJA Pandemija pokrenula godišnji rast od sedam odsto

Najveći pokretač na globalnom tržištu mobilnih aplikacija tokom prošle godine bila je pandemija korona virusa. Potrošači na najbogatijim pojedinačnim tržištima Kine, SAD, Velike Britanije, Južne Koreje i Japana su posebno doprineli rastu finansijskog prometa, jer su se tokom perioda zaključavanja i karantina najpre opredeljivali za preuzimanje mobilnih programa i igrica, i to u dobroj meri onih čije korišćenje se naplaćuje.

Prema statističkim pokazateljima iz istraživanja mobilne industrije “State of Mobile”, u svetu je tokom 2020. godine preuzeto ukupno 218 milijardi mobilnih aplikacija, uz rast od sedam procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Pored toga, potrošači su odvajali čak 20 odsto više novca na sadržaje koji se plaćaju, pa je promet u ovom segmentu iznosio rekordne 143 milijarde dolara.

Samo na uređajima koji koriste Android operativni sistem korisnici su lane proveli 3,5 biliona minuta uz preuzete aplikacije.

S druge strane, među glavnim trendovima u traženom sadržaju, vidi se ogroman porast tražnje za live TV uslugama, i to podjedanko u razvijenim zemljama, poput SAD ili Japana, kao i na tržištima u razvoju, kao što su Indija ili Indonezija. Ovaj trend se takođe ravnomerno raširio i po starosnim grupama korisnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...