Američki proizvođač novčano kažnjen, žaliće se na odluku

U Brazilu zabranjeno da se iPhone prodaje bez punjača

Hi-techLifestyleSvetVesti

7.9.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Brazilu zabranjeno da se iPhone prodaje bez punjača U Brazilu zabranjeno da se iPhone prodaje bez punjača
Apple je saopštio da će uložiti žalbu na brazilsku uredbu kojom se zabranjuje prodaja iPhone modela bez punjača baterija i koja tvrdi da ova... U Brazilu zabranjeno da se iPhone prodaje bez punjača

Apple je saopštio da će uložiti žalbu na brazilsku uredbu kojom se zabranjuje prodaja iPhone modela bez punjača baterija i koja tvrdi da ova kompanija potrošačima pruža nekompletan proizvod.

Ministarstvo pravde Brazila kaznilo je Apple sa 12,275 miliona reala (2,38 miliona dolara) i naložilo kompaniji da otkaže prodaju iPhonea 12 i novijih modela, uz obustavljanje prodaje bilo kog modela iPhonea koji ne dolazi sa punjačem.

U uredbi, objavljenoj u utorak u službenom listu zemlje, ministarstvo je tvrdilo da iPhoneu nedostaje suštinska komponenta u “očiglednoj diskriminatorskoj praksi prema potrošačima“.

Vlasti su odbacile Appleov argument da je ova praksa imala za cilj smanjenje emisije ugljenika, rekavši da nema dokaza da prodaja pametnog telefona bez punjača nudi zaštitu životne sredine.

Iz kompanije je saopšteno da će nastaviti da sarađuje sa brazilskom agencijom za zaštitu potrošača Senakon kako bi „rešila njihove zabrinutosti“, a istaknuto je da će se žaliti na odluku.

“Već smo dobili nekoliko sudskih presuda u Brazilu po ovom pitanju i uvereni smo da su naši kupci svesni različitih opcija za punjenje i povezivanje svojih uređaja“, rekao je Apple.

Ovaj sukob desio se samo dan pre očekivanog predstavljanja novog modela iPhonea.

  • GOCA BG

    7.9.2022 #1 Author

    Bas dan pred izlazak novog modela,zanimljivo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...