Nemačke vlasti zaplenile umetnine vredne pet miliona evra

U istragu protiv ruskog milijardera uključene dve podružnice UBS banke

BankeSvetVesti

9.11.2022 17:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

U istragu protiv ruskog milijardera uključene dve podružnice UBS banke U istragu protiv ruskog milijardera uključene dve podružnice UBS banke
Nemačko tužilaštvo u istrazi protiv ruskog milijardera Ališera Usmanova (Alisher Usmanov) obavilo je pretres podružnica švajcarske banke UBS u Frankfurtu i Minhenu. Kako je... U istragu protiv ruskog milijardera uključene dve podružnice UBS banke

Nemačko tužilaštvo u istrazi protiv ruskog milijardera Ališera Usmanova (Alisher Usmanov) obavilo je pretres podružnica švajcarske banke UBS u Frankfurtu i Minhenu.

Kako je izveštavala medijska kuća Spiegel, pripadnici Federalne kriminalističke službe sproveli su pretres podružnica UBS banke na osnovu istrage koja je protiv Usmanova pokrenuta zbog sumnje na pranje novca, kršenje zakona o spoljnoj trgovini i utaju poreza.

Iz UBS-a je potvrđeno da su dve podružnice u Nemačkoj pod istragom i istaknuto da banka u potpunosti sarađuje s vlastima, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Već u septembru, policija i poreska služba Severne Rajne-Vestfalije pretražile su nekoliko nekretnina koje pripadaju Usmanovu i zaplenile su nekoliko dokumenata i predmeta.

Nedelju dana kasnije u bremenskoj luci pretražena je i njegova jahta Dilbar.

Kako javlja Spiegel, nemačke vlasti su, između ostalog, zaplenile umetnine vredne pet miliona evra, uključujući i sliku Marka Šagala (Marc Chagall).

Uključivanje podružnica UBS banke u sitragu izazvalo je potres na berzi, pa je vrednost akcija banke pala 1,13 odsto.

  • kaćica

    9.11.2022 #1 Author

    Mozda i otkriju nesto

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.11.2022 #2 Author

    Verujem da nece ni osetiti sve ovo sto su mu zaplenili…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    10.11.2022 #3 Author

    Iživljavanje na rusima je sada obmazda za zimu u kojoj će se Evropa smrzavati.

    Odgovori

  • LEKI

    12.11.2022 #4 Author

    Me bas su se mnogo potresli zbog ovoga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...