Unikatne modularne kućice od održivog materijala

U rovinjski kamp Porton Biondi uloženo tri miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

9.5.2022 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U rovinjski kamp Porton Biondi uloženo tri miliona evra U rovinjski kamp Porton Biondi uloženo tri miliona evra
Rovinjski kamp Porton uskoro se otvara u novom, luksuznom izdanju, zahvaljujući ulaganju od tri miliona evra u prvih 27 kućica koje se izdvajaju dizajnom... U rovinjski kamp Porton Biondi uloženo tri miliona evra

Rovinjski kamp Porton uskoro se otvara u novom, luksuznom izdanju, zahvaljujući ulaganju od tri miliona evra u prvih 27 kućica koje se izdvajaju dizajnom i izradom. Sve je hrvatski proizvod, od održivih je materijala, a ovo je tek početak ambiciozne investicije u koju ulazi kompanija Porton Biondi, koju su prošle godine za razvoj kamping biznisa osnovali Danijel Benusi (Daniel Benussi), vlasnik kompanije Auto Benussi i Ivan Vrdoljak, javnosti poznat kao bivši predsednik Hrvatskog nogometnog saveza i ministar privrede u Vladi Zorana Milanovića, piše Poslovni dnevnik.

Fenomenalna lokacija

Rovinjski kamp smešten na lokaciji između centra grada i resorta Amarin od ove sezone posluje pod brendom Porton Nature Hideouts i promoviše se kao novi i jedinstveni hrvatski koncept turističkog smeštaja. Kampom će upravljati kompanija Effectus Consulting, koja u portfoliju kroz vlasništvo ili upravljanje ima još četiri kampa na Jadranu.

“Akviziciju kampa Porton realizovali smo u proleće 2021. godine, glavni razlog bio je neiskorišten potencijal s obzirom na ondašnje stanje i kategorizaciju kampa. Najviše nas je privukla fenomenalna lokacija s predivnim pogledom na grad Rovinj jer je udaljen nekoliko stotina metara od centra grada, te predivna plaža odmah ispred samog kampa. Od same akvizicije započeli smo s izradom master plana uređenja koji ćemo realizovati u nekoliko faza, od kojih je prva započela u jesen 2021. godine i trenutno smo u završnim radovima pre otvaranja. Želimo doprineti daljem razvoju kao i intenzivno raditi na proširenju turističke sezone”, rekao je Benusi.

Trenutno u portfolio kompanije Porton Biondi ulazi samo kamp Porton u Rovinju, ali Benusi ne isključuje mogućnost širenja i na druge atraktivne turističke projekte.

Investicija je vredna oko tri miliona evra, a u planu su i dodatna ulaganja. U ovoj sezoni u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja oko 10 odsto ukupnog smeštajnog kapaciteta kampa. Taj procenat planira se povećati na 100 odsto kad investicioni ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, velnesa i dečje igraonice. Ulaganja se odnose i na brend strategiju i izradu novog vizualnog identiteta, za koji je bila zadužena agencija Bruketa&Žinić&Grey. Same kućice u kampu Porton dizajnirane su u Hrvatskoj i potpuno se prilagođavaju prirodnom okruženju bez narušavanja okoline. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gde god je to bilo moguće“, pojasnio je Zvonimir Tudorović, osnivač i direktor kompanije Effectus Consulting.

Nebrojene varijacije

„Mi smo prvi kamp koji je izradio sopstvene unikatne i modularne kućice od održivih materijala. Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene je njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije u zavisnosti od terenu i broja gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj, jer jedna smeštajna jedinica zauzima dve standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodni hlad i pogled na more“, kaže Tudorović.

Kućice je projektovao arhitektonski biro „Skroz“ koji je inspiraciju za oblikovanje pronašao u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju usidrenih brodova.

„Namera nam je bila preneti doživljaj boravka na brodu. Gotovo svaka pozicija je zahtevala specifičnu postavku, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna”, pojašnjava Margita Grubiša iz arhitektonskog studija Skroz. Za izgradnju je bila zadužena kompanija Mont Trade.

  • GOCA BG

    9.5.2022 #1 Author

    Fenomenalno,za kratko vreme ce biti popunjeni kapaciteti…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...