Potpisan Sporazum o međusobnom razumevanju

Udruženje Confindustria Serbia otvorilo predstavništvo u Kragujevcu

SrbijaU fokusuVesti

30.6.2022 12:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Udruženje Confindustria Serbia otvorilo predstavništvo u Kragujevcu Udruženje Confindustria Serbia otvorilo predstavništvo u Kragujevcu
U Kragujevcu je otvoreno predstavništvo udruženja italijanske privrede Confindustria Serbia, koju će zastupati teritorijalni predstavnik udruženja Mauricio Panico (Maurizio Panizzo), objavljeno je na zvaničnom... Udruženje Confindustria Serbia otvorilo predstavništvo u Kragujevcu

U Kragujevcu je otvoreno predstavništvo udruženja italijanske privrede Confindustria Serbia, koju će zastupati teritorijalni predstavnik udruženja Mauricio Panico (Maurizio Panizzo), objavljeno je na zvaničnom sajtu gradske uprave.

Uz otvaranje predstavništva potpisan je i Sporazum o razumevanju između kragujevačkog Fakulteta medicinskih nauka i udruženja Confindustria Serbia, prenosi Beta.

„Potpisivanjem sporazuma sa Medicinskim fakultetom i zvaničnim otvaranjem Kancelarije udruženja Confindustria želimo da pokažemo da smo tu da bismo podržali razvoj industrije i privrednika u ovom delu Evrope, ali i ostvarili dobru saradnju sa institucijama Srbije“, rekao je u sredu na otvaranju predstavništva u Kragujevcu predsednik udruženja Confindustria Serbia Patricio dei Tos (Patrizio Dei Tos).

On je podsetio da je u Srbiji registrovano oko 1.300 italijanskih preduzeća koja su deo udruženja Confindustria, pored više od 550.000 kompanija u Italiji u kojima radi preko sedam miliona ljudi.

„Mi smo ovde da bismo zastupali privredu koja je zasnovana na malim i srednjim preduzećima jer upravo ta preduzeća svaku privredu čine jakom. Siguran sam da ova kancelarija ima sjajnu budućnost i da će biti polazna tačka za dobru saradnju“, rekao je Dei Tos.

Član Gradskog veća za privredu Radomir Erić ocenio je da pored dosadašnje saradnje sa italijanskim kompanijama, udruženju ima mnogo toga još da se ponudi u stvaranju novih rezultata.

Otvaranjem Kancelarije udruženja Confindustria Serbia, teritorijalnog predstavništva udruženja italijanske privrede u Kragujevcu, i potpisivanjem Sporazuma o razumevanju sa Medicinskim fakultetom je, prema njegovim rečima, ta saradnja ozvaničena sa tendencijom intenziviranja na polju istraživanja, razvoja i inovacija.

Dekan Fakulteta medicinskih nauka Vladimir Jakovljević je rekao da fakultet, pored edukativne delatnosti u okviru Univerziteta u Kragujevcu, prati trendove u plasmanu nauke i njenih usluga na tržištu.

„Potpisivanje Sporazuma sa udruženjem Confindustria je skladu sa novim trendovima u obrazovanju i interdisiplinarnom povezivanju popularnih smerova“, rekao je Jakovljević.

Pored predstavništva Privredne komore Mađarske, Confindustrija je druga značajna poslovna asocijacija sa predstavništvom u Kragujevcu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...