uz bespovratna sredstva

Ugovori lokalnim samoupravama za inovativna rešenja u zapošljavanju

SrbijaVesti

16.12.2022 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Ugovori lokalnim samoupravama za inovativna rešenja u zapošljavanju Ugovori lokalnim samoupravama za inovativna rešenja u zapošljavanju
Ministar Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, u petak je u Beogradu dodelio ugovore lokalnim samoupravama za sprovođenje inovativnih rešenja... Ugovori lokalnim samoupravama za inovativna rešenja u zapošljavanju

Ministar Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, u petak je u Beogradu dodelio ugovore lokalnim samoupravama za sprovođenje inovativnih rešenja u zapošljavanju.

Jedinicama lokalnih samouprava je dato 387.993 evra bespovratnih sredstava. Dodatna sredstva za realizaciju projekata (minimum 20 odsto odobrenih sredstava) od 101.188 evra obezbedile su lokalne samouprave iz sopstvenih budžeta, prenosi Beta.

Selaković je naveo da će se kroz podržane projekte zaposliti 400 nezaposlenih, a potom će najmanje 80 nezaposlenih biti ekonomski osnaženo, zaposleno ili samozaposleno.

Naveo je da realizacija projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“ koji finansiraju nemački GIZ Program „Migracije za razvoj III“ i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj, jeste korak dalje u stvaranju kvalitetnijeg tržišta rada.

Pojedini podržani projekti biće od važnosti za promociju i dalji razvoj socijalnog preduzetništva, kao posebnog vida socijalne ekonomije.

„Srbija je već napravila napredak u oblasti zapošljavanja, a ovaj projekat se fokusira na najugroženije, kojima je potrebna dodatna podrška kako bi mogli da stupe na tržište rada“, istakla je direktorka kancelarije GIZ u Srbiji Danijela Funke.

Ministar je podsetio da se ove godine nastavilo pozitivno kretanje na tržištu rada, te je stopa nezaposlenosti u trećem kvartalu iznosila 8,9 odsto za stanovništvo uzrasta 15 i više godina, dok je stopa zaposlenosti 50,8 odsto.

  • TATJANA

    17.12.2022 #1 Author

    Nadam se da ce to itekako da poveca stopu zaposlenosti

    Odgovori

  • DUSICA

    17.12.2022 #2 Author

    Treba podržavati ovakve projekte koji pružaju mogućnost novih zaposlenja.

    Odgovori

  • MADMAX

    18.12.2022 #3 Author

    Još jedna „lepa“ priča države.

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.12.2022 #4 Author

    Sve sto ide u prilog novim radnim mestima,pozdravljam..

    Odgovori

  • VERA

    18.12.2022 #5 Author

    Tako i treba da bude.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...