Težak incident u fabrici hemije u Sloveniji

Više od 20 povređenih u eksploziji u Kočevju

EUVesti

12.5.2022 12:27 Autor: Vladimir Jokanović 2

Više od 20 povređenih u eksploziji u Kočevju Više od 20 povređenih u eksploziji u Kočevju
U hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja, u Sloveniji, u četvrtak ujutru odjeknula je eksplozija. Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć u... Više od 20 povređenih u eksploziji u Kočevju

U hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja, u Sloveniji, u četvrtak ujutru odjeknula je eksplozija. Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, u nesreći je povređeno više od 20 osoba, od kojih dve teže.

Nakon eksplozije, Univerzitetski medicinski centar Ljubljana aktivirao je plan za masovne nesreće. Navodi se da su vatrogasci obuzdali požar koji je izbio nakon eksplozije. Zgrada fabrike je teško oštećena, a od udarca su popucali i prozori u okolini, prenosi N1.

Policija je u 8.35 sati obaveštena o eksploziji u centru Kočevja. Na lice mesta izašle su interventne službe koje sprovode hitne mere, saopštila je Policijska uprava Ljubljana. Prema nezvaničnim informacijama Radio Slovenije, eksplodirao je kotao.

„Savetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne izlaze napolje tokom intervencije. Takođe ne bi trebalo da prilaze licu mesta“, saopštila je policija. Prema podacima Uprave Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, u eksploziji je povređeno više od dvadeset osoba, od kojih su dve teže. Oni su prebačeni u ljubljanski Klinički centar.

Saopšteno je i da je požar ugašen, a da vatrogasne ekipe vrše dogašavanje. Mediji javljaju da je na susednim zgradama otpao gips, a na obližnjem Domu zdravlja i staračkom domu razbijeni su prozori. U Domu zdravlja Kočevje za N1 je rečeno da su sve jedinice Hitne pomoći na terenu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...