Pad cena na kripto tržištima uzrokovan najavljenim povećanjima kamatnih stopa

Vrednost bitcoina ponovo ispod 19.000 dolara

Hi-techNovacSvetVesti

19.9.2022 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vrednost bitcoina ponovo ispod 19.000 dolara Vrednost bitcoina ponovo ispod 19.000 dolara
Globalno pooštravanje monetarne politike koje se očekuje ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi dovelo je do pada vrednosti na kripto tržištima, pri... Vrednost bitcoina ponovo ispod 19.000 dolara

Globalno pooštravanje monetarne politike koje se očekuje ove nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi dovelo je do pada vrednosti na kripto tržištima, pri čemu je cena bitcoina pala na najniži nivo od 2020. godine.

Najveći digitalni token izgubio je oko 6,7 odsto vrednosti, pa se na jutarnjem trgovanju prodavao i kupovao po ceni od 18.500 dolara. Vrednost ethera pala je za 6,2 odsto, boreći se da se zadrži iznad 1.300 dolara. Tokeni XRP i polkadot su zabeležili još veće gubitke, piše Bloomberg.

Ulagači se pripremaju za nestabilno trgovanje do koga će dovesti povećanje referentnih kamatnih stopa koje su Federalne rezerve (Fed) najavile za ovu nedelju kako bi suzbile cenovne pritiske. Fjučersi s pravom učešća u dobiti našli su se u crvenoj zoni, a vrednost dolara je, zbog povećanog opreza na tržištu, porasla.

Rast vrednosti ethera od sredine juna, podstaknut euforijom koju je među ulagačima izazvalo unapređenje ethereum blokčejna, splasnulo je brzo nakon što je proces proširenja mreže okončan.

Izveštaji da Ripple Labs i američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) traže hitnu odluku u sudskom sporu u vezi sa tokenom XRP kompanije Ripple pokazuju da je ova kriptovaluta izgubila čak 13,5 odsto vrednosti.

SEC tvrdi da su rukovodioci kompanije Ripple bili „nepromišljeni“ kada su tvrdili da XRP nije regulisan kao hartija od vrednosti.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...