prelevman za uvoz tvrdih sireva sa 30 na 300 dinara po kilogramu

Vučić: Biće povećane subvencije poljoprivrednicima, ispunjeni realni zahtevi

SrbijaVesti

18.5.2023 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Vučić: Biće povećane subvencije poljoprivrednicima, ispunjeni realni zahtevi Vučić: Biće povećane subvencije poljoprivrednicima, ispunjeni realni zahtevi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će biti povećane subvencije poljoprivrednicima, odnosno ispunjeni njihovi realni zahtevi u skladu sa mogućnostima države. On... Vučić: Biće povećane subvencije poljoprivrednicima, ispunjeni realni zahtevi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će biti povećane subvencije poljoprivrednicima, odnosno ispunjeni njihovi realni zahtevi u skladu sa mogućnostima države.

On je novinarima u Novom Sadu rekao da je jutros imao sastanak sa predstavnicima udruženja proizvođača mleka, koji, prema njegovim rečima, nisu ucenjivali već su tražili pomoć i imali realne zahteve, prenosi Beta.

Najavio je da će subvencije po grlu biti povećane sa 30.000 na 40.000 dinara, što je dodatni trošak za budžet od oko 20 miliona evra. „Mlekari su tražili da se subvencije po litru mleka povećaju sa 15 na 20 dinara, a moj predlog je da budu povećane na 19 dinara“, rekao je Vučić.

Prelevmani na uvoz tvrdih sireva, kako je dodao, biće povećani sa 30 na čak 300 dinara po kilogramu.

„Ovo su izvanredne vesti za obične seljake, poljoprivrednike. Budžet sa poljoprivreddu će sa povećanim davanjima biti uvećan na 900 miliona evra“, rekao je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.