saradnja dve zemlje trebalo bi da bude podignuta na nivo "zajedničke budućnosti"

Vučić: Saradnja sa Kinom u svim oblastima, podrška za EXPO 2027

SrbijaSvet

8.5.2024 12:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vučić: Saradnja sa Kinom u svim oblastima, podrška za EXPO 2027 Vučić: Saradnja sa Kinom u svim oblastima, podrška za EXPO 2027
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je sa kineskim predsednikom Si Đinpingom razgovarao o saradnji u skoro svim oblastima i... Vučić: Saradnja sa Kinom u svim oblastima, podrška za EXPO 2027

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da je sa kineskim predsednikom Si Đinpingom razgovarao o saradnji u skoro svim oblastima i da je zahvalan na prilici da Srbija uči na kineskom iskustvu.

„Beskrajno sam zahvalan na prilici da naučimo mnogo toga i na poštovanju koje pokazujete prema jednojmaloj zemlji a mi ćemo umeti da to uzvratimo“, rekao je Vučić posle sastanka sa kineskim predsednikom koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji, prenosi Beta.

Vučić je naveo da se očekuje napredak u saradnji dve zemlje koja bi trebalo da bude podignuta na nivo „zajedničke budućnosti“.

Srbija će, kao je istakao, o svim važnim političkim pitanjima imati podršku Kine.

„Kina u smislu poštovanja međunarodnog prava, Povelje UN, ima našu podršku. Zahvalan sam Siju što je saslušao naše molbe i što je na svaku odgovorio“, rekao je Vučić.

Sa kinsekim predsednikom je, kako je naveo, razgovarao o slobodnoj trgovini, poljoprivredi, industriji, veštačkoj inteligenciji, saradnji u vojnom bezbednosnom sektoru, kulturi, zdravstvu, avio-linijama, EXPO 2027.

„Dobili smo uveravanja da će Kina na svaki način podržati EXPO koji je prilika za napredak i razvoj“, rekao je Vučić.

  • SHALIMAR

    12.5.2024 #1 Author

    Podrska Kine ce samo ubrzati radove za Expo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...