Američki ulagači očekuju izveštaj o zapošljavanju

Wall Street beleži blagi rast berzanskih indeksa

BerzaNovacVesti

7.7.2022 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Wall Street beleži blagi rast berzanskih indeksa Wall Street beleži blagi rast berzanskih indeksa
Cene akcija na berzama u Njujorku su blago porasle nakon što je zapisnik s poslednje sednice Federalnih rezervi pokazao da bi i u julu... Wall Street beleži blagi rast berzanskih indeksa

Cene akcija na berzama u Njujorku su blago porasle nakon što je zapisnik s poslednje sednice Federalnih rezervi pokazao da bi i u julu zbog visoke inflacije ključne kamate mogle biti znatno povećane.

Dow Jones indeks beleži rast od 69 bodova ili 0,23 odsto, na 31.037 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,36 odsto, na 3.845 poena, a Nasdaq indeks 0,35 odsto, na 11.361 bod, prenosi agencija Mina, pozivajući se na SEEbiz.

U fokusu ulagača bila je objava zapisnika s poslednje sednice čelnika Feda, na kojoj su ključne kamatne stope, prvi put od 1994. godine, povećane za 0,75 procentnih bodova.

Zapisnik je pokazao i da se čelnici Feda slažu da bi i na sednici u julu trebalo dodatno povećati kamate za 0,5 ili 0,75 procentnih bodova, uzimajući u obzir to da se inflacija u Sjedinjenim Američkim Državama kreće na najvišim nivoima u više od 40 godina, odnosno iznad 8,5 odsto.

Zbog toga se i u sredu trgovalo oprezno, pa su indeksi oscilirali između pozitivnog i negativnog područja.

U petak će u fokusu ulagača biti izveštaj o zapošljavanju u SAD, koji će predočiti kakva je situacija na tržištu rada i da li popuštaju inflatorni pritisci.

I na evropskim berzama cene akcija su porasle. Londonski FTSE indeks veći je za 1,17 odsto, na 7.107 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 1,56 odsto, na 12.594 boda, a pariski CAC 2,03 odsto, na 5.912 bodova.

  • GOCA BG

    7.7.2022 #1 Author

    I skoro je bio blagi rast pa opet sunovrat…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...