da li je počelo panično povlačenje kapitala?

Wall Street beleži oštar pad cena akcija, obustavljeno trgovanje na Moskovskoj berzi

SvetVesti

24.2.2022 10:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Wall Street beleži oštar pad cena akcija, obustavljeno trgovanje na Moskovskoj berzi Wall Street beleži oštar pad cena akcija, obustavljeno trgovanje na Moskovskoj berzi
Na Wall Streetu su noćas po evropskom vremenu cene akcija zbirno posmatrano oštro pale, drugi dan zaredom, jer je najveća svetska berza pod pritiskom... Wall Street beleži oštar pad cena akcija, obustavljeno trgovanje na Moskovskoj berzi

Na Wall Streetu su noćas po evropskom vremenu cene akcija zbirno posmatrano oštro pale, drugi dan zaredom, jer je najveća svetska berza pod pritiskom jačanja napetosti između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije oko Ukrajine.

Indeks Dow Jones je pao 464 boda ili 1,38 odsto, na 33.131 bod, dok je S&P 500 potonuo 1,84 odsto, na 4.225 poena, a Nasdaq indeks 2,57 odsto, na 13.037 bodova, prenosi agencija Mina, pozivajući se na  SEEbiz.

„Putin ne popušta. To zaista pojačava nervozu na tržištima jer se procenjuje što bi to značilo za cene sirovina i inflaciju”, kazao je direktor u firmi Wedbush Securities, Majkl Džejms (Michael James).

I na većini evropskih berzi cene akcija su pale. Doduše, londonski FTSE indeks ojačao je 0,05 odsto, na 7.498 bodova, no frankfurtski DAX skliznuo je 0,42 odsto, na 14.631 poen, a pariski CAC 0,1 odsto, na 6.780 bodova.

Poslednja vest od jutros je da je u potpunosti obustavljeno trgovanje na Moskovskoj berzi, jer su njeni indeksi potonuli do donje referentne granice, prenosi Tass. U isto vreme, ruska rublja je za jedan dan izgubila 5,77 odsto na vrednosti.

  • JANA

    24.2.2022 #1 Author

    Ne mirise na dobro nikako ,berza ne moze da funkcionise bez Rusije ,statisticki gledano unazad 100god rusi su bili po.berzama ,odjednom Evropa menjanpolitiku ,no sve ce se to odrazati i na Evropu kroz 10godina ,a ojacanje Rusije i njihovih berzanskih akcija …zivi bili pa videli

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    24.2.2022 #2 Author

    Amerika bi da vlada svetom. Mnogo zla su naneli. Nikako da se pomire da više nisu ni ekonomska sila broj jedan. Kina ih stigla. Umislili da dolar i wall street jedini upravljaju svetom. Monopolarno vreme je prošlost. Od koga oni brane Evropu? Evropa mora da se otrese Amerike da napravi svoje bezbednosne snage

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.2.2022 #4 Author

    Posledice ce tek videti..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...