Promenjena i neka od dosadašnjih pravila za podnosioce liste

Zvanično raspisani i pokrajinski izbori u Vojvodini

SrbijaVesti

16.11.2023 13:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Zvanično raspisani i pokrajinski izbori u Vojvodini Zvanično raspisani i pokrajinski izbori u Vojvodini
Danas je Skupština Vojvodine raspuštena odlukom većinom odbornika, i raspisani su novi izbori, prenosi portal 021.rs. „Održali smo 28. sednicu Skupštine AP Vojvodine, poslednju... Zvanično raspisani i pokrajinski izbori u Vojvodini

Danas je Skupština Vojvodine raspuštena odlukom većinom odbornika, i raspisani su novi izbori, prenosi portal 021.rs.

„Održali smo 28. sednicu Skupštine AP Vojvodine, poslednju u ovom mandatu. Na predlog 93 poslanika Skupštine usvojena je odluka o prevremenom prestanku mandata, koja je stupila na snagu. Na osnovu Statuta AP Vojvodine, predsednik Skupštine, donosi odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine“, naveo je predsednik Skupštine AP Vojvodine Momo Čolaković.

Danas je bio poslednji dan za raspisivanje izbora u Vojvodini, a raspisivanju izbora prethodile su i promene izbornih pravila, piše N1.

Predloženim izmenama smanjuje se broj potpisa koji je potrebno sakupiti da bi se predala izborna lista, produžavaju se rokovi za podnošenje izborne liste sa 15 na 20 dana i onemogućava se predaja lista koju čini koalicija političke stranke i grupe građana.

Prema novim pravilima, kandidati za poslanike moraju da imaju prebivalište u Vojvodini, dok nosioci lista ne moraju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...