pojedini nisu ni čuli za nesreću u poznatom egipatskom letovalištu

Turisti iz Srbije ne otkazuju letovanje zbog ajkule iz Hurgade

BiznisLifestyleTurizam

5.7.2022 14:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Turisti iz Srbije ne otkazuju letovanje zbog ajkule iz Hurgade Turisti iz Srbije ne otkazuju letovanje zbog ajkule iz Hurgade
Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je pre nekoliko dana usmrtila dve žene, ali ne otkazuju... Turisti iz Srbije ne otkazuju letovanje zbog ajkule iz Hurgade

Turisti iz Srbije koji su rezervisali letovanje u Hurgadi uplašeni su zbog ajkule koja je pre nekoliko dana usmrtila dve žene, ali ne otkazuju aranžmane, rekli su u utorak u turističkim agencijama.

Vlasnik agencije Fabrika putovanja Dragan Subotić rekao je za Betu da putnici nisu tražili promenu destinacije iako imaju rezervacije za plažu blizu mesta na kome se dogodila nesreća.

„Nismo imali zahteva za premeštaj, a neki turisti nisu ni čuli za tu nesreću“, rekao je Subotić.

Dve žene su poginule prošle nedelje u napadu ajkule u mestu Sal Hašiš u blizini Hurgade, saopštilo je egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Prema protivrečnim informacijama žene su plivale u nedozvoljeno vreme i na nedozvoljenom prostoru, prema nekim informacijama jedna žena je poginula posle 20 sati iako je kupanje dozvoljeno do 18 sati.

Subotić je rekao da oni koji su preterano uplašeni mogu da koriste hotelske privatne plaže koje su povezane sa morem i koje su zaštićene mrežama.

Istakao je da su pojedinim putnicima, kako bi ih umirili, omogućili da vide predstavnicu te agencije koja se javljala direktno sa plaže, iz vode u Hurgadi.

Direktor agencije Sabra travel Vladimir Vlaho rekao je da niko od turista koji su rezervisali odmor u Hurgadi nije tražio otkazivanje.

„Bilo je sporadičnih i neracionalnih pitanja tipa ‘šta ako se ponovi incident“ na koja nismo imali odgovor“, rekao je Vlaho i dodao da su nastradale žene plivale u nedozoljenoj zoni u nedozvoljeno vreme, a da su svi turisti bezbedni ako poštuju pravila.

Prema rečima direktorke Olimpik travela iz Kragujevca Branke Kradžić putnici za Hurgadu su malo uplašeni, ali ne otkazuju letovanje na toj destinaciji.

„Trenutno u Hurgadi imamo petoro ljudi koji nisu javljali da imaju neke probleme“, rekla je Karadžić.

Dodala je da je putovanje u Hurgadu otkazala samo jedna starija žena koja je u septembru trebalo da otputuje sa unukom u tom poznatom letovalištu.

 • SUNCOKRET

  5.7.2022 #1 Author

  Nije nego, ne dozvoljeno vreme i mesto.

  Odgovori

 • TATJANA

  5.7.2022 #2 Author

  Ne bih ja rizikovala

  Odgovori

 • MIŠKOVIĆ

  5.7.2022 #3 Author

  Još da malo spuste cene naši bi se i kupali sa ajkulama

  Odgovori

 • GOCA BG

  5.7.2022 #4 Author

  Mi kao narod ne reagujemo kao ostali…

  Odgovori

 • GINKO

  6.7.2022 #5 Author

  Nista nikoga ne moze sprecititi od same subine koju svaku imamo

  Odgovori

 • DEKSI

  6.7.2022 #6 Author

  Nije opet ni toliko cesta pojava, ne verujem da ce lnudi prestati da idu tamo, samo treba da se vodi racuna gde se pliva, da se ne ide predaleko, i tamo gde je naznaceno da ne treba da se pliva..

  Odgovori

 • TINA

  7.7.2022 #7 Author

  Samo ce malo da se pokvase vodom u plicaku I trk natrag

  Odgovori

 • Moon

  17.7.2022 #8 Author

  Ajkulu to ne zanima, ona je na svom terenu

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.