Najpopularniji vaučeri za robu

Bečlije smanjile božićnu potrošnju, na poklone u proseku 330 evra

LifestyleZanimljivosti

20.12.2022 19:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bečlije smanjile božićnu potrošnju, na poklone u proseku 330 evra Bečlije smanjile božićnu potrošnju, na poklone u proseku 330 evra
Prema podacima Privredne komore Beča građani austrijske prestonice nisu odustali od kupovine poklona za Božić. Doduše ove godine Bečlije više gledaju cene i pažljivije... Bečlije smanjile božićnu potrošnju, na poklone u proseku 330 evra

Prema podacima Privredne komore Beča građani austrijske prestonice nisu odustali od kupovine poklona za Božić. Doduše ove godine Bečlije više gledaju cene i pažljivije kupuju poklone.

Ovogodišnja prosečna potrošnja na božićne poklone od oko 330 evra po kupcu je ispod potrošnje u predkriznoj 2019. godini kada je svaki kupac u proseku izdvajao oko 350 evra, navodi se u istraživanju kompanije Eurocomm.

Knjige, kozmetika, nakit i stvari za domaćinstvo se često kupuju u poslednji čas. Vaučeri su takođe veoma popularni. Najviše se uzimaju vaučeri za robu (32 odsto) i za usluge kao što su wellness, putovanja i karte za pozorište (29 odsto).

Od prosečnih sedam poklona po kupcu pet poklona se kupi u prodavnicama, a dva putem interneta. Od 94 evra koje Bečlije potroše na online kupovinu veliki deo novca odlazi u inostranstvo.

Iz Privredne komore Beča apeluju na građane da kupuju lokalno, jer obrt koji se napravi u toku božićnih kupovina osigurava 1.900 radnih mesta.

 • TATJANA

  21.12.2022 #1 Author

  Kod nas se lepo troši i sad

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.12.2022 #2 Author

  U Becu su cene naucna fantastika,kupuju ljudi ali skromno…

  Odgovori

 • Dea

  25.12.2022 #3 Author

  Mi trosimo i ono sto nemamo uvek

  Odgovori

 • LEKI

  31.12.2022 #4 Author

  Sta mi tek da kažemo

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...