Glavni indeksi fiksnog prihoda i kapitala porasli između pet i 10 odsto

Ashmore grupa u prethodnom kvartalu ostvarila rast sredstava od 1,2 milijarde dolara

InvesticijeNovacSvet

16.1.2023 15:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ashmore grupa u prethodnom kvartalu ostvarila rast sredstava od 1,2 milijarde dolara Ashmore grupa u prethodnom kvartalu ostvarila rast sredstava od 1,2 milijarde dolara
Grupa Ashmore, specijalizovana za tržišta u razvoju, saopštila je da je u prethodnom kvartalu imala rast raspoloživih sredstava od 1,2 milijarde dolara, iako je... Ashmore grupa u prethodnom kvartalu ostvarila rast sredstava od 1,2 milijarde dolara

Grupa Ashmore, specijalizovana za tržišta u razvoju, saopštila je da je u prethodnom kvartalu imala rast raspoloživih sredstava od 1,2 milijarde dolara, iako je prethodna godina za kompaniju sa sedištem u Londonu bila prilično teška.

Iz kompanije za upravljanje imovinom navodi se da je u tri meseca do kraja decembra zabeleženo više pozitivnih obrta, koji su joj doneli 3,8 milijardi dolara, piše Financial Times.

Ipak, neki klijenti su povukli novac, a neki institucionalni investitori izvršili alokacije sredstava, što je dovelo do gubitaka od 2,6 milijardi dolara. Iz kompanije je rečeno da to i dalje predstavlja poboljšanje u odnosu na prethodne kvartale.

Ekonomije u razvoju su zabeležile blagi oporavak nakon teškoća u 2022. godini, prvenstveno zahvaljujući zatezanju finansijskih uslova i izazovnim makroekonomskim okolnostima koje je stvorila rastuća inflacija. Glavni indeksi fiksnog prihoda i kapitala za ekonomije u razvoju u poslednjem kvartalu su porasli između pet i 10 odsto.

Generalni direktor kompanije Ashmore Mark Kombs (Mark Coombs) rekao je da očekuje da će se interesovanje ulagača za rizični kapital povećati u toku naredne godine, što će “na kraju dovesti do priliva kapitala u ekonomije u razvoju”.

 • Dragana

  16.1.2023 #1 Author

  E pa eto nekome kapital da poraste

  Odgovori

 • TATJANA

  17.1.2023 #2 Author

  Bili bi odlični da neki klijenti nisu povukli novac

  Odgovori

 • GOCA BG

  21.1.2023 #3 Author

  Primer da ima i ovakvih kompanija…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...